Com duplicar una carpeta del Drive amb TOT el seu contingut

Una de les situacions que ens trobem cada final de curs amb els nostres alumnes que finalitzen l’escolaritat a l’escola, és veure com poden endur-se’n tots els arxius que han anat creant i acumulant al seu compte de GAFE (google apps for education). Aquests comptes personals de cada alumne s’eliminaran, i amb ells, tots els seus continguts associats…

Ja fa alguns cursos que els recomanem fer una còpia amb el mateix aplicatiu de google, Takeout o Baixeu les vostres dades, això els permet portar-se dades i arxius de Drive, Calendaris, Gmail, YouTube etc.

Aquesta setmana però, gràcies al blog de Clay Reisler, vaig trobar aquesta opció per copiar carpetes senceres (pròpies o compartides) al nostre Drive. Aquesta opció és una manera molt més àgil i fàcil de poder fer una còpia de TOTS els nostres arxius emmagatzemats, o fer-ne la selecció que vulguem dels mateixos.

Per fer-ho emprarem un aplicatiu de Chrome (cal dir que a mi m’ha funcionat tant amb el navegador Chrome com amb Safari) anomenat Copy Folder i creat per en Eric Yancey Dauenhauer, quina bona feina Eric!

Un cop activem l’aplicatiu se’ns mostrarà una finestra que ens demanarà que cerquem la carpeta que volem copiar del Drive (pròpia o compartida, o introduint la URL de la mateixa). Caldrà posar-li un nom i escollir si volem conservar els privilegis de compartició dels arxius que hi conté (per defecte és “NO”), i ja està! Només quedarà fer un clic a “Copy Folder” i el procés s’inicia automàticament en segon pla. Una nova finestra us mostrarà tant la nova ubicació de la carpeta copiada al vostre Drive, com un detallat full de càlcul on podeu visualitzar tot el procés de còpia arxiu a arxiu.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Ben segur que pot ser una bona opció per a copiar els continguts dels nostres alumnes del Drive del compte de l’escola a un altre propi.

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari