Funda per a la funda de l’iPad?!

L’enunciat deus pensar que és absurd, i segur que tens part de raó. Però sí! He adquirit una funda per la funda del meu iPad… però deixem que m’expliqui perquè no pensis que m’he begut l’enteniment.
Ja fa alguns anys que vaig incorporar a l’ús de l’iPad, com accessori imprescindible, una funda teclat. Abans ja havia emprat el teclat aïllat Logitech Keys-To-Go extremadament lleuger i amb connexió Bluetooth. Però el vaig substituir en aparèixer el teclat Smart Keyboard d’Apple.

Combinava la funda amb un teclat complet integrat i connexió/alimentació directa a l’iPad. Un accessori excel·lent però a un preu elevat. La meva experiència d’ús va ser molt bona, teclat minimalista que no afegia excessiu pes al dispositiu, i alhora feia la funció de protegir la pantalla. I el més important, l’ús del teclat, sense estar al nivell d’un de sobretaula o del portàtil, sí que complia amb escreix les meves necessitats d’escriptura. L’únic punt dèbil!? La fragilitat del material amb el qual estava fet. Poc temps després el material es va anar esquerdant i en alguns punts de major contacte, com les cantonades, trencant-se. A més a més, amb el temps va presentar problemes de connexió en tenir aquest model els 3 punts d’ancoratge al lateral just on es plega la funda quan es tanca. Cal dir que a l’AppStore me’l van substituir per un de nou sense cost, quan els problemes de connexió ja eren freqüents.


Amb el nou model de funda-teclat Smart Keyboard Folio, per la segona versió d’iPad Pro, es va modificar i millorar al meu entendre el disseny i funcionalitat: funda completa cobrint tot l’iPad, acoblament imantat i punts de connexió a la part posterior en lloc del lateral. Gran millora, però el material igual de fràgil. Aquí podeu veure com està la funda després de quasi dos anys d’ús… El material s’esquerda i acaba trencant-se.


Ara recentment he incorporat el darrer teclat d’Apple, el flamant Magic Keyboard.

Per mi està a l’altura dels teclats de sobretaula o dels portàtils, la integració de trackpad i tecles mecàniques, han afegit pes a l’accessori, però es guanya molt amb agilitat en treballar-hi. Això si, si els d’abans eren cars, aquest és per repensar-t’ho diverses vegades si realment de la inversió en trauràs profit… sobre això hi ha molts articles escrits i si algú vol li puc donar la meva opinió via comentaris a l’article. Tot i la pasta que val, els materials fan tota la pinta de ser similars a les dues versions anteriors. És per això que des del primer dia em vaig proposar cercar algun tipus de protecció per la funda, i aquest és el punt on arribem al títol de la publicació…

Per l’ús que li dono a l’iPad, no volia una protecció que consistís a guardar-lo dintre una funda com faig amb el portàtil. Cercava literalment, algun funda que em protegís el teclat mentre el faig servir, tipus com les carcasses de plàstic pels MacBook que trobes de tants colors i dissenys variats. Doncs la cosa és que durant mesos no vaig trobar res similar, i al final a una més de les meves recerques a la xarxa vaig trobar el producte de SopiGuard.

No és ben bé una funda ni carcassa, sinó com una segona pell per al teclat. No us puc dir-ne el resultat que tindrà… ahir em va arribar, i avui ja estic escrivint aquest article a l’iPad amb el teclat protegit per aquesta segona pell, tampoc he trobat opinions d’altres usuaris al respecte, imagino que el producte encara és massa nou. La primera impressió és bona, la seva instal·lació em va fer patir una mica perquè no sóc especialment destre amb aquestes coses, vaja, que els llibres que folràvem a l’escola sempre em quedaven amb bombolletes d’aire… però en aquest cas el material i les instruccions o fan força fàcil. Segurament algú pensarà que per això es pot comprar algun material tipus aeronfix tallar-lo a mida i acoblar-lo a la funda. Segur que si, de fet és una de les opcions que em rumiava en no trobar cap protector… per això quan vaig veure la solució de SopiGuard ho vaig tenir clar. Les possibilitats de disseny d’aquesta segona pell del teclat són diverses, jo com veureu a la foto sóc ben ensopit, però n’hi ha per tots els gustos en colors i textures…


Per tant, si vols protegir un xic més la teva valuosa funda teclat, i no ets un manetes, SopiGuard pot ser una bona opció! Ah! I si coneixes cap altre accessori similar, t’agrairé m’ho comentis!

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: