Ara, amb Presentacións de Google, rep en directe feedback de la teva audiència o aula

Des de fa pocs dies que Google ens permet al seu programa de presentacions, poder activar l’opció de rebre feedback de l’audiència o grup-classe, quan estem projectant-la. Si, aquesta opció només s’activa quan executem la presentació i l’iPad (no sé pas si en altres dispositius també) detecta que s’està projectant en un canó o televisor.

En activar l’opció, que Google anomena “preguntes del públic”, apareixerà a la part superior de la diapositiva projectada una URL perquè el públic pugui entrar i deixar les seves preguntes o comentaris.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquestes preguntes no es projecten fins que el presentador així ho vulgui, tot i que poden ser llegides i inclús votades amb un símbol de “m’agrada” o “no m’agrada” des de la mateixa URL pel públic connectat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Cal afegir però, que si en fem ús en un entorn GAFE (compte educatiu Google del centre) sempre podem activar que només puguin participar membres de l’escola i per tant recollir el nom de l’usuari en el moment de deixar el feedback. En acabar la presentació ens quedarà un historial del feedback de les diferents sessions/classes en què hem activat aquesta utilitat.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta nova utilitat ens mostra la prioritat que Google dona a les seves eines per fer-les més interactives i col·laboratives, i com poden ser un excel·lent recurs en dinàmiques d’aula on cerquem una major participació i implicació dels alumnes:

  • Permetre, facilitar o inclús demanar la participació dels alumnes en una presentació feta a classe, pel mateix mestre o altres alumnes.
  • Incentivar un debat sobre les diferents qüestions presentades.
  • Enriquir amb noves aportacions al tema exposat.
  • etc.

En definitiva ens permet crear un canal de comunicació directe amb els nostres alumnes alhora que realitzem una activitat entorn de la projecció d’una presentació. I tota aquesta comunicació queda enregistrada per a poder-la recuperar posteriorment.
A continuació podeu veure com activar l’opció des del vostre iPad pas a pas:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari