iMovie – grava i edita vídeo amb l’iPad a l’aula

Captura de pantalla 2013-01-13 a les 12.34.44iMovie (4,49€), és l’aplicació d’Apple per editar vídeo i publicar-lo directament des de l’iPad. És una aplicació més elemental que la mateixa versió per Mac, però suficientment complerta i més senzilla d’utilitzar que la versió d’escriptori. Amb iMovie podrem crear pel.licules de filmacions de vídeo i/o imatges de fotografies, inserir-hi text, música, efectes de so i transicions entre seqüencies. La pel.lícula creada la podrem exportar a plataformes socials com YouTube , Vimeo o Facebook. També podrem guardar-la al nostre iTunes, o emmagatzemar-la a l’iPad (a la mateixa aplicació iMovie o al nostre Rodet). Des de l’iPad es pot reproduir, així com projectar-la a un canó.

Com funciona?

Per crear un nou projecte, a la pantalla d’inici fem tap al símbol +, es desplegarà un submenú per escollir si volem fer un “Projecte nou” o bé un “Tràiler nou” (1. a la imatge 1). Els tràilers són plantilles predefinides de disseny on lúnic que haurem de fer és afegir-hi els fragments de vídeo que vulguem. Per altra banda, als projectes, nosaltres decidirem tots els elements d’edició del vídeo. Per aprendre’n podeu anar interactuant amb els diferents elements de la interfície, o consultar els dubtes i opcions de l’aplicació al fantàstic tutorial del que disposa, fent tap al símbol d’interrogació ? (2. a la imatge 1). Es desplegaran petites etiquetes d’ajuda, i una on diu “Més ajut“, que  us obrirà el tutorial (imatge 2).

skitch

imatge 1

imatge 2

Quina utilitat pot tenir a l’aula?

La gran avantatge de l’iPad és que des del mateix aparell es pot realitzar tot el proces per el.laborar i publicar un vídeo.

  1. Recol·lecció del material a editar: enregistrant amb la càmera tant pel.lícules com fotografies, o bé obtenir-les d’internet, del Dropbox…
  2. Editar el vídeo amb l’aplicació iMovie, o qualsevol de les moltes disponibles a l’App Store amb preus i característiques diverses.
  3. Compartir, reproduir i/o publicar el vídeo creat.

El seu ús és per tant molt adient no tant sols per als mestres, sinó també sobretot pels alumnes. El grau de motivació dels estudiants és molt alt, i el ràpid aprenentatge facilita centrar l’esforç ens els objectius a treballar a l’àrea i no en l’eina a utilitzar. Enrere queden aquelles unitats didàctiques on es requeria d’un munt d’hores per aprendre programes d’edició de vídeos amb ordinadors.

Els exemples d’aula poden ser tants com els que la vostra creativitat i imaginació us permetin. A continuació us enllaço amb exemples d’ús d’iMovie a l’aula, que recullo al Scoop “iPad Classroom” on selecciono articles interessants entorn l’introducció dels ipads a educació.

“iPad Classroom / Tag iMovie”

Jo personalment l’he emprat amb els alumnes, a educació física per a que analitzin, avaluïn i corregeixin les seves execucions d’elements gimnàstics. O bé quan hem treballat l’expressió oral, per enregistrar-se i visualitzar-se. A informàtica han elaborat tutorials sobre eines i processos amb una pel.lícula d’imatges i text. I també varen realitzar la valoració final del seu aprenentatge a l’àrea, donant-lis plena llibertat de creació, i els resultats poden ser sorprenents.

M’agradaria que comentéssiu aquelles aplicacions a l’aula, d’edició de vídeo, que se us acudeixi o que ja hagueu realitzat. 😉

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

6 Responses to iMovie – grava i edita vídeo amb l’iPad a l’aula

  1. Retroenllaç: iMovie – grava i edita vídeo amb l’iPad a l’aula | msayrach Blog

  2. marcdelolmo says:

    Pel que he pogut veure l’Imovie és una eina senzilla i fàcil d’aprendre per editar video. De totes maneres jo en recomano una altre per aquells que necessitin o desitgin alguna app més completa i amb més opcions d’edició que l’Imovie. Es diu Pinnacle Studio i en el seu moment tenia un preu de 6€. El funcionament també és bastant intuïtiu tot i que potser una mica més complex.

    • Gràcies per l’aportació Marc. Jo no conec Pinnacle a l’iPad, si que vaig ser usuari durant molt de temps en la versió d’ordinador, una de les millors per un ús doméstic, amb resultats i efectes pròxims als professionals. El preu actual de Pinnacle per iPad és de 12€, imagino que deuries poder aprofitar alguna oferta que de tant en tant alguns desenvolupadors ofereixen.
      Però el que voldria destacar d’aplicacions com iMovie, i segurament també Pinnacle, és la facilitat i rapidesa del seu aprenentatge d’us. I que sense tenir grans prestacions, ens donen el suficient per a elaborar treballs educatius amb els alumnes motivadors i amb resultats prou bons. Aquest tipus d’eines, i en dispositius com l’iPad, són les que realment ens faciliten integrar les TIC a l’aula.
      Faré una ullada a Pinnacle 😉

  3. Retroenllaç: Documentem moments de classe amb l’Ipad i la publiquem al blog | INNOVASAK

  4. Retroenllaç: Creació de les primeres històries multimèdia amb Stopmotion | INNOVASAK

  5. Retroenllaç: Ús dels tutorials com a eina d’aprenentatge | INNOVASAK

Deixa un comentari