Publicació de revistes digitals: del PDF a l’animació flash

Issuu és una senzilla llibreria online comunitària on els usuaris podem enviar els  arxius PDF, limitats a 100 MB/500 pàgines com a màxim per arxiu. Una vegada que l’arxiu PDF és pujat, es processarà els seus continguts per mostrar-los més tard, en format flaix, amb tota fidelitat al document original, però permetent-nos navegar per les seves pàgines com si estiguéssim llegint una revista en la vida real, amb opció de realitzar zoom i passar pàgines d’una manera senzilla, inclòs la manera a pantalla completa.

És una eina de publicació de caire social, ja que l’espai de publicació és compartit amb la resta d’usuaris i a més permet  deixar els nostres comentaris en cada perfil d’usuari i en cada document, marcar-los com a favorits, compartir-los mitjançant enllaç o codi html personalitzat, deixar post virtuals per a alguns dels nostres amics, etc.

Issuu també permet  crear la nostra llista d’amics per diferents mitjans, de manera que puguem fer el seguiment de les seves publicacions recentment afegides a través d’una de les seccions que podem afegir en la nostra llibreria. Cada usuari té un compte i un perfil personal per participar en aquest espai, el qual permet una interacció activa amb missatges directes amb altres usuaris i obtenir l’adreça web del nostre canal RSS.

Aquesta manera de publicar els documents PDF esdevé una idea interessant, pràctica i amena, que trenca amb la rigidesa i avorrida estructura dels documents PDF destinats a ser consultats online.

Com a exemple, podeu gaudir de les publicació que 4t d’ESO de l’Escola Sadako va fer fa un parell d’anys entorn a uns quants treballs de recerca:

Per més informació, podeu consutar aquest  tutorial d’Issuu

Font :  http://issuu.com/

Quant a jordibermudez
Mestre d'educació primària a l'Escola Sadako.

Deixa un comentari