Biblioteques d’applets

Un applet (miniaplicació, en català) és com un petit programa que funciona dins d’una pàgina web i que podem fer servir per il·lustrar un concepte, per visualitzar una propietat, per practicar un procediment, per fer una simulació quan no tenim a l’abast un material manipulatiu concret, per avaluar un coneixement.

N’hi ha moltíssims applets, podríem omplir aquest bloc amb suggeriments dels applets que cadascú de nosaltres fa servir a l’aula. Molts d’ells estan disseminats per la xarxa, però n’hi ha alguns que estan agrupats en biblioteques. Aquí us en presentaré dues de les que jo conec (les dues són de matemàtiques però segur que algun dels seguidors del bloc pot suggerir biblioteques d’applets relacionades amb altres assignatures).

La “Biblioteca de Nacional de Materiales Virtuales” de la Universitat de Utah que disposa de centenars d’applets per a totes les edats, relacionats amb els cinc blocs temàtics de les Matemàtiques i en tres llengües (anglès, castellà i francès). A més, cada applet té associades algunes activitats que es poden realitzar a l’aula amb ell.

Us recomano fer un tour per aquesta taula de doble entrada que es veu a la imatge però si no sabeu per on començar us faig alguns suggeriments: “patrones de colores“, “igualar los relojes“, “Mariquita y el laberinto“, “¿cuán alto?“.

Una altra biblioteca d’applets matemàtics molt completa (tant per a primària com per a secundària) és la del “Proyecto Gauss” de l'”Instituto de tecnologías educativas” del Ministeri d’Educació.Aquí també cada applet ve acompanyat d’una sèrie de preguntes que poden servir com a pla de classe.

Torno a convidar-vos a que passegeu vosaltres mateixos pels llistats d’applets d’aquesta pàgina. A manera de suggeriment, us recomano uns pocs d’aquests applets; “solo una más“, “regla rota“, “cuentas con cuentas“, “espiral de Teodoro“.

One Response to Biblioteques d’applets

  1. Retroenllaç: Les Matemàtiques a les TIC a SAK | Departament de Matemàtiques de l'Escola Sadako

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: