Tecnologia disruptiva

grAquest matí he assistit amb un grup nombrós de companys i companyes de l’escola a la III Jornada de Bones Pràctiques de l’Agrupació Escolar Catalana (AEC). Vam tenir l’oportunitat de poder escoltar en Genís Roca donar la conferència inaugural. Va parlar de  les diferents  etapes d’Internet i de la tecnologia disruptiva. Al seu parer, estem vivint una nova revolució tecnològica que il·lusiona. Amb grans dots de comunicador ens ha descrit com les noves tecnologies ens han canviat la vida i com ens ho seguiran fent.

Han estat molt interessants les seves idees sobre el futur dels diferents xarxes socials i les grans empreses qui hi ha darrere d’elles.

493px-Disruptive_technology_WikiWorld

Quan ha parlat de la tecnologia disruptiva m’ha fet recordar una entrada al blog de Steve Wheeler sobre la tecnofòbia que vaig llegir recentment  i l’origen de la paraula sabotatge. Segons la Viquipèdia (en anglès) el mot va ser inventat per descriure els intents dels treballadors tèxtils holandesos que temien pels seus llocs de treball amb la introducció de les primeres màquines de teixir automatizades durant el segle XV. I d’aquest mateix autor us recomano una altra entrada sobre la innovació disruptiva que fàcilment es pot aplicar a l’educació.

Deixa un comentari