“Poker” de vídeo a l’iPad

Aquest trimestre, a informàtica, hem introduït noves aplicacions per gravar/editar vídeo amb l’iPad. Aquest procés es converteix en senzill i àgil al realitzar-lo des de la tauleta. És cert però, que les opcions/qualitat no són tant grans com amb càmeres i software més sofisticat, però prou adients per un entorn escolar.

Al gener vaig proposar als alumnes de presentar algun treball de vídeo al concurs Mobile Learning Awards. Aixi ho varen fer, i tot el desencant per no guanyar cap d’ells, posteriorment els va quedar l’entusiasme de tot el procés. Planificar el guió, decidir els espais, persones, materials… realitzar la gravació, l’edició del film i publicació del treball final. De fet, ha estat una de les activitats que més han valorat de les treballades al trimestre. Per fer aquests vídeos, varen enregistrar-los amb la Càmera del dispositiu, i l’edició amb iMovie (4,49€). iMovie és una de les millors aplicacions per editar vídeo amb l’iPad, podeu llegir més sobre l’app a aquest article: “iMovie – grava i edita vídeo amb l’iPad a l’aula

Veient l’entusiasme els vaig proposar noves formes de presentar material amb vídeo utilitzant les següents aplicacions:

iMotion HD – Gratuïta, és una aplicació per enregistrar pel.lícules amb la tècnica de Stop Motion. Consisteix a capturar fotografies consecutives d’un objecte movent-lo una mica entre fotografia i fotografia de manera que visualitzant-les ràpidament sembla que l’objecte es mogui.

Video in Video – Gratuïta, ofereix l’opció d’inserir un vídeo dintre d’un altre, i poder visualitzar-los alhora. Del mateix desenvolupador hi ha PicPlayPost 1,79€, on ofereix un munt de plantilles diferents, on poder inserir fins a quatre vídeos al mateix marc.

CollabraCam – 5,49€, és un mini estudi de realització. Un iPad funciona com a director, i es pot connectar via WiFi, fins amb quatre ipads més que actuen de càmeres de gravació. L’iPad director controla les preses de gravació, donant entrada a una o a l’altra càmera.

Totes tres són aplicacions que ens proporcionen noves maneres d’enregistrar i entendre el procés de creació d’un film. Van més enllà del simple disparar i gravar, doncs requereixen d’un anàlisi previ del que és vol enregistrar, el com i el per què. El material obtingut amb aquestes aplicacions pot ser exportat al nostre Rodet de l’iPad, i des d’allà obrir-lo a iMovie per editar el que ens calgui: títols, talls, empalmaments, música, só… (un exemple més de AppSmashimg a l’iPad). Resultat? Aquí teniu un exemple del que han creat els alumnes

Coneixeu alguna aplicació de vídeo interessant per emprar a l’aula?

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

6 Responses to “Poker” de vídeo a l’iPad

  1. No se si coneixeu BOINX TV, es una app per MAC semiprofesional amb la que es pot muntar casi una tele en directe amb molts pocs recursos. LA versió Home val 49,99 € pero jo tinc la completa amb llicencia per si algún día us atreviu.

    http://www.boinx.com/boinxtv/home/

  2. Retroenllaç: “Poker” de vídeo a l’iPad | 2puntZero...

  3. En prenc nota!
    Gràcies Lisandro 😉

  4. Elena says:

    N’hi ha una que recorda els primers vídeos que es diu 8mm que és com si filmessis amb una càmera antiga.

    • Al realitzar la cerca de l’aplicació que ens comentes, m’han aparegut 15 resultats a l’AppStore sota el concepte 8mm! És un dels problemes derivats de l’enorme oferta d’apps que hi ha, per tant és fantàstic poder deixar-se guiar per aquells/es que ja han “testejat” una app.
      Imagino que l’aplicació que ens proposes permet enregistrar afegint un efecte a la gravació, això està molt bé. A diferencia de la versió d’escriptori, iMovie a l’iPad no permet pràcticament afegir cap efecte, per tant aplicacions d’aquest tipus poden ser un bon recurs, i un exemple més de “AppSmashing” amb l’iPad.
      Gràcies Elena per la teva aportació.
      Salutacions!

  5. Retroenllaç: Documentem moments de classe amb l’Ipad i la publiquem al blog | INNOVASAK

Deixa un comentari