Graspable Math

gm_logoHem conegut “Graspable Math” una eina amb la qual els seus autors volen oferir oportunitats per raonar amb flexibilitat sobre el càlcul aritmètic i la manipulació algebraica.

A continuació, presentem tres vídeos il·lustratius del potencial de l’eina en relació a la resolució d’equacions de 1r grau, de 2n grau i de sistemes d’equacions lineals

I també un vídeo realcionat amb càlcul aritmètic sense àlgebra:

Hem trobat especialment interessant la possibilitat de combinar el recurs amb les propostes de Open Middle tal com s’explica aquí, aquí o aquí.

Sense cap mena de dubte, hem de reflexionar sobre l’abast d’aquest recurs abans de portar-lo a classe. Una presentació prematura pot tenir serioses conseqüències didàctiques (en particular ens preocupa l’ús que fa dels parèntesis i la manera en que “passen” termes d’una banda a una altra de la igualtat) però, en el seu moment, val la pena considerar el recurs valorant els seus aspectes positius i el fet que funciona a les tauletes que disposen els alumnes de l’escola.

Per acabar, recomanem mirar aquest vídeo en que s’explica la integració de Graspable Math amb GeoGebra!!

Aquesta entrada no estaria completa sense esmentar la interessant anàlisi que fa el Dan Meyer sobre aquesta eina en el seu blog

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: