XaTac5: Twitter-xat en català sobre educació

Que Twitter és una excel·lent eina de comunicació, i per tant també d’aprenentatge, no és descobrir res de nou. Que és un entorn magnífic per construir-hi el teu PLE, també. Així, és freqüent trobar a Twitter un gran nombre de debats i xats, més o menys estructurats, que acostumen a girar entorn una temàtica concreta, i que incorporen un hashtag per agrupar-los i facilitar el seu seguiment. El que fins ara no coneixia, eran gaires Twitter/xats en català i sobre educació. Doncs aquest pasat dimecres, i gràcies a l’Elena Ojando @elenaojando , vaig descobrir XaTac5 @Xatac_5 , un espai on cada dimecres de 20-21h es debat sobre algún tema relacionat amb l’educació.

Les vegades que he participat en aquest tipus d’espais els he trobat altament enriquidors. Permeten un format de debat amb discussió i intercanvi d’experiències, que afavoreixen tant el coneixement, aprenentetge i difussió; com l’establiment de relacions virtuals de persones amb inquietuds i interessos similars. És cert que el format pot atabalar al començament, i més si el xat té una participació elevada. Però per altra banda permet,  si es vol, una revessió tranquila a posteriori del timeline del hashtag corresponent.

I si encara, com a docent o persona vinculada a l’educació, no t’has animat a entrar en aquesta xarxa social de microblogging, aquesta pot ser una excel.lent oportunitat.

I aquest dimecres un altra qüestió prou interessant a debatre:

Les TIC a l’educació formal o no formal: hi ha cap diferència?

Recordeu, de 20 a 21 h! 😉

Anuncis

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: