Format condicional per valorar un formulari

En una entrada prèvia d’aquest blog (Formularis de Google) el James ja ens va presentar exemples de la utilitat d’aquesta aplicació disponible des del Google Drive i en Jordi B,, des d’una entrada del seu blog Innovasak, a més d’afegir exemples d’utilitat, ens va donar pistes sobre com crear aquests formularis (una tasca que, realment, no té major dificultat). AVui la meva intenció és complementar aquestes entrades comentant com fem servir aquest formularis des de les classes de Matemàtiques i com podem complementar la facilitat que ofereixen de recollir múltiples respostes amb el fet de poder fer una primera valoració d’aquestes respostes a cop d’ull.

Cada cop que creem un formulari de nom “X” al nostre Drive apareix un full de càlcul de nom “X (respostes)” on es van abocant les respostes que donen al qüestionari els alumnes als que el proposem.

Un exemple, mentre treballàvem la Mesura de Temps a 5è vam proposar aquest formulari:

.

I al full de respostes vam rebre això:

Mesurem_el_temps__respostes__-_Fulls_de_càlcul_de_Google

En realitat vam rebre aquest mateix full de càlcul però sense colors. La manera d’aconseguir que apareguessin pintades de verd les cel·les que contenien respostes correctes i que ens donen la primera impressió de com va anar la tasca, és a partir del “format condicional”.

El procediment per aconseguir-ho és el següent:

  • triem una columna, per exemple, la columna on s’han abocat les respostes de la pregunta “Quants dies té una setmana?”, despleguem les opcions que ens ofereix el botó triangular que hi ha al costat de la lletra D de la columna en qüestió i triem “Format condicional”

Pantalla_completa_04_03_15_23_06

  • triem quina condició han de complir les cel·les perquè quedin acolorides de verd. En aquest cas:

Mesurem_el_temps__respostes__-_Fulls_de_càlcul_de_GooglePerò l’anterior és únicament un exemple dels formats condicionals que puc triar. A continuació, altres exemples:

llibreta_notes_mates_-_Fulls_de_càlcul_de_Google 2 llibreta_notes_mates_-_Fulls_de_càlcul_de_Google

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: