Organitzar els Favorits d’internet a l’iPad

Aquests dies una mestra em demanava una manera àgil i fàcil per emmagatzemar i organitzar enllaços a l'iPad per emprar amb els alumnes a l'aula: espais de consulta, eines d'ús freqüent, selecció de continguts… I la manera més senzilla és fent servir la mateixa utilitat que el navegador de Safari ens proporciona, o bé crear accessos directes a la pantalla d'inici de l'iPad, com si d'una app més es tractés. Sens dubte que hi ha eines molt més sofisticades per fer aquesta tasca, però també més complexes d'aprendre i fer servir. Per tant si el que cerquem és una classificació elemental i d'accés ràpid, a continuació us mostro com fer-ho.

Favorits a Safari

Safari, ens permet com tots els navegadors, d'emmagatzemar i classificar en carpetes i subcarpetes tots aquells indrets d'internet que ens interessi arxivar per poder-hi accedir posteriorment de forma immediata, sense necessitat de memoritzar ni cercar de nou la URL. Aquests són els passos:

A la pantalla de Safari:

 1. Tap al símbol compartir/enviar
 2. Al menú despleglable, tap a “Afegir marcador

1

A la nova finestra:

 1. Si vols, canviar el nom del web
 2. Decideix en quin indret classificar-lo (carpeta, subcarpeta…)
 3. Tap a “Desar” per guardar

2

Ara ja està emmagatzemat l'enllaç als teus Favorits de Safari, i per accedir-hi quan o necessitis:

 1. Tap al símbol del llibre
 2. S'obre el desplegable amb tots els nostres Favorits classificats amb carpetes, subcarpetes… (si no els veieu, assegureu-vos que teniu seleccionada la icona del llibre, del desplegable)

3

Si voleu, eliminar/ordenar Favorits, o crear modificar carpetes… podreu fer-ho fent un tap a “Editar” a la part inferior del despleglable.

Favorits a la pantalla de l'iPad

Una altra manera d'organitzar espais web per accedir-hi amb facilitat, és afegir-los directament a la pantalla del iPad en forma d'icona com una app més, que en obrir-la ens llençarà directament a la pàgina web enllaçada. Així és com es fa:

A la pantalla de Safari:

 1. Tap al símbol compartir/enviar
 2. Al menú despleglable, tap a “A pantalla d'inici

A la nova finestra:

 1. Si vols, canviar el nom del web
 2. Tap a “Afegir

A continuació veuràs l'enllaç com es mostra en format app a la pantalla de l'iPad. El disseny de l'app coincidirà amb el del Favicon de la pàgina web, en cas que en tingui, si no reproduirà una mini captura de pantalla de la mateixa.

I recorda, que de la mateixa manera que les apps, podràs agrupar els enllaços en carpetes i anomenar-les amb el nom que vulguis…

 

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: