Tinc prou edat per registrar-me a…

nativosTots sabem que per registrar-se i emprar alguns serveis i plataformes d’internet (Dropbox, Google, Facebook, Twitter…) en molts casos, cal tenir una edat mínima. Quina és aquesta franja d’edat? Doncs cada servei té la seva pròpia normativa en aquest aspecte, i és important ser-ne sabedors.

Al següent web, “Terminos y condiciones según su edad“, trobem un cercador per introduir el servei que volem consultar. Ens mostrarà els termes i condicions del seu servei, on s’indica l’edat que com a mínim en principi ha de tenir un usuari per registrar-se. També s’assenyala si en cas que hi hagi consentiment patern, l’edat mínima es pot rebaixar. I finalment, un camp d’observacions, apunta les particularitats que el servei pugui presentar pel que fa a l’edat dels seus usuaris.

Un recurs interessant tant per docents com famílies per ser conscients si els seus alumnes o fills tenen l’edat suficient que indica el servei per utilitzar-lo.

D’altra banda, també sabem que saltar-se aquesta normativa falsejant la data de naixement al registre és fàcil i una pràctica habitual. Només cal veure la quantitat de nens i nenes menors de 13 anys que tenen comptes de Facebook. Ens caldria però reflexionar-hi al respecte, no tan sols per la idoneïtat que els nens utilitzin aquests serveis, sinó també, per la imatge que com a responsables seus els hi transmetrem al no impedir-ho o encara pitjor facilitar-ho.

Anuncis

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

2 Responses to Tinc prou edat per registrar-me a…

 1. Oscar says:

  Gracies Manel.
  Un bon post per tenir-ho en compte. Actualment els nens ja demanen i volen tenir comptes de correu, de facebook, de WhatsApp.
  Bona feina!!

 2. Oscar says:

  Bona feina Manel.
  Molt bon post, molt útil amb nens amb edats de demanat comptes.
  Gracies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: