Gran actualització de iTunesU per l’iPad

Ahir vaig fer una formació sobre iTunesU a un claustre de primària i secundària. Ha estat la primera, des que fa tot just una setmana, Apple actualitzes l’aplicació per l’ipad. Una de les novetats més importants és que ara és possible editar els cursos, que com a professor creem a la plataforma, directament des de la mateixa aplicació, cosa que fins ara sols podíem fer des d’un ordinador amb navegadors concrets.

Per tant he decidit que aquesta formació la faríem emprant únicament l’ipad, sense ordinadors com fins ara era necessari.

Primera impressió? Espectacular! Els docents han incorporat molt més ràpid l’aprenentage i ús de l’eina que quan la fèiem amb ordinadors. Segurament l’agilitat pròpia del dispositiu, la unificació de disseny d’interficies i comandaments que tenen moltes apps, i la fàcil combinació de materials i continguts entre apps (AppSmashing), han accelerat i facilitat aquest procés. També el fet que alhora que anem afegint publicacions al nostre curs podem veure exactament com quedarà a l’ipad. Abans, després d’afegir algun contingut calia obrir l’ipad i actualitzar el curs per veure’n el resultat..

A part de l’edició i creació de cursos que ens permet ara l’app, altres novetats prou interessants són:

– Obrir la nostra sessió de professor a la plataforma, i poder gestionar aspectes de la mateixa.

– Podem configurar els cursos en privat, per què acceptin noves subscripcions d’alumnes de forma automàtica. I en el cas que volguem la validació prèvia del docent, aquesta es pot fer també des de l’ipad, permeten per tant validar a l’instant així que rebem la petició, al no ser necessari fer-ho amb l’ordinador.

– Una altra gran novetat, és que podem configurar els nostres cursos permeten generar debats amb els alumnes. D’aquesta manera podem crear feedback ja sigui generant qüestions nosaltres, o permeten que siguin els mateixos alumnes qui iniciin aquests debats amb forma de dubtes, aportacions… Als debats no es poden adjuntar materials, però si enllaços al cos del text.

– Podem afegir materials del nostre ipad (imatges i vídeos, keynotes, Pages, PDF, audios…) als cursos, emprant la utilitat “Obrir amb…”, i enviant-los a “La meva biblioteca de materials” de iTunesU.

En definitiva, una actualització que fa de l’eina una àgil plataforma per crear i compartír continguts amb els nostres alumnes.

 

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

One Response to Gran actualització de iTunesU per l’iPad

  1. Retroenllaç: Gran actualització de iTunesU per l’iPad | 2puntZero...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: