Kahoot! Juga/Superat/Aprèn!

images-1Kahoot és una plataforma per generar enquestes i enviar-les als dispositius dels alumnes al moment, i que aquests revin feedback a l’instant. És ideal per un entorn 1×1, indiferentment dels dispositius, doncs s’executa al navegador (tot i que en dispositius mòbils, smartphones i tauletes, també pot actuar com una webapp).

Em recorda força a Socrative, la que fins ara era la meva plataforma preferida per generar feedback amb els alumnes. Kahoot té a favor seu una estètica molt més divertida i informal, colors, formes i música! Donen realment la sensació d’estar jugant, bé, de fet jugues i competeixes amb tu mateix i els teus companys/es d’aula, mireu el vídeo més avall…

Disposa de tres modalitats: Survey, Discussion i Quiz. Aquesta darrera és la més divertida, ja que després de cada resposta, a més de retornar el feedback d’encert o error, pública una taula de rànquing. Així a cada nova pregunta llençada, el que engresca de bona manera als alumnes.

El seu ús és molt senzill, sols cal registrar-se a la plataforma i començar a generar les preguntes. Després em de demanar als alumnes que entrin a la pantalla per enllaçar-se, a aquest enllaç. Un cop introdueixin el Game pin, es connectaran amb la nostra enquesta i ja podrem començar a enviar les preguntes. Hi ha altres elements de configuració, com posar temps límit, mostrar estadístiques… però ja ho descobrireu vosaltres mateixos o podeu consultar els seus tutorials.

Jo aquesta setmana de pluges… l’he fet servir amb els meus grups d’educació física. Com que no podem sortir al pati, ens quedem a l’aula i repassem els aspectes teòrics dels temes treballats, amb les preguntes llençades. Els alumnes juguen i aprenen! També m’agrada molt que treballin en grups, primer generen junts les preguntes, que després respondran la resta dels grups. Aquí us deixo un petit vídeo.

 

Com us deia al començament, Kahoot és un digne competidor de Socrative. És més divertit, però per contra no tan complet en el tipus i disseny de les preguntes… per tant el millor serà adoptar-les totes dues!! 🙂

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

3 Responses to Kahoot! Juga/Superat/Aprèn!

  1. Retroenllaç: Kahoot! Juga/Superat/Aprèn! | 2puntZero...

  2. Retroenllaç: Kahoot! Juga/Superat/Aprèn! | Recursos TIC / TAC

  3. Retroenllaç: Kahoot! Juga/Superat/Aprèn! - Educacion enpildoras.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: