Flipped classroom amb Screencast-O-Matic

El screencast (també anomenat captura de pantalla en vídeo) és una gravació de vídeo de la pantalla d’ordinador. És una tècnica molt útil per crear materials de recolçament a l’aprenentatge, i introduir metodologies com el flipped classroom, creant vídeos instructius i explicatius pels alumnes.

Hi ha una varietat de programes que permeten capturar i enregistrar la pantalla del ordinador. Avui us presento Screencast-O-Matic. Plataforma que permet fer-ne ús directament des del seu web o descarregant-se el programa.

El servei gratuït permetrà vídeos de fins a 15 minuts, la publicació a YouTube HD i descarregar en mp4, avi, i els formats FVL. És una excel·lent eina gratuïta per iniciar-se en la tècnica del screencasting. El fet que estigui disponible en web i multiplataforma (Mac i PC) també fa que sigui molt valuós!

Via @TeacherJeanCarey

 

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: