Es publica El lèxic català de l’era digital

Com traduïm spam o copy-paste? I pay-per-view? «El web» o «la web»? Com podem evitar de dir ‘telèfon inalàmbric’ o ‘pantallasso’? Què és una repiulada? Què vol dir jugabilitat?

L’editorial Barcanova acaba de publicar Digital.cat. El lèxic català de l’era digital, de Joan Carles Villalonga i Xavier Breil, que conté més de 2.500 termes del món digital procedents d’obres del TERMCAT com la Terminologia i fraseologia dels productes informàtics, la Terminologia dels videojocs, la Terminologia bàsica de les xarxes socials o el tríptic La telefonia al dia, juntament amb un breu vocabulari visual annex organitzat per àrees temàtiques.

Seguint la política de dades obertes de la Generalitat de Catalunya, el TERMCAT ofereix a través del servei Terminologia Oberta gairebé un centenar de repertoristerminològics descarregables els continguts dels quals es poden reutilitzar per a crear nou coneixement i noves eines de base lingüística.

La presentació de l’obra tindrà lloc el dia 23 d’octubre a les 18.30h a l’Espai Vilaweb.

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: