Thinglink – crea imatges interactives, ara també amb l’iPad

Thinglink és un programa web que ens permet enriquir amb links les nostres fotografies. És un dels meus favorits, i té un gran potencial per emprar-lo a educació. El servei gratuït ens permet convertir qualsevol imatge amb interactiu, afegint pinmarks digitals a la mateixa. Aquests pinmarks poden incloure text, enllaços, vídeos… que s’activen quan els toques sense deixar de visualitzar la imatge. Aquestes imatges posteriorment es poden compartir i inserir en pàgines web o blocs compatibles amb java. Actualment ja funcionava amb el navegador de l’iPad.  Des d’aquesta setmana aquest gran servei ja està disponible com una aplicació gratuïta per l’iPad.

L’aplicació ens permet importar imatges des del rodet de l’iPad i o fer-ne de noves per convertir-les en imatges interactives. Després de seleccionar una imatge fem “tap” a la mateixa per afegir punts de posició interactius. Cada pinmark que s’agrega pot incloure text i, o enllaços de vídeo. Un cop finalitzada  podem escollir publicar la nostra imatge com a pública o mantenir-la en privat al nostre compte Thinglink. En aquest darrer cas, haurem de regiatrar-nos per un compte a Thinglink, podem  crear-lo utilitzant una adreça de correu electrònic o una compte de Facebook.
És cert que l’app no té tantes possibilitats com el programa web, però imaginem que és un primer pas per acabar d’integrar, en un futur, totes les altres utilitats també a l’ipad.
Alguns dels meus alumnes han utilitzat el programa per “enriquir” un mapa afegint-hi punts d’interès, indicar les parts d’una flor, presentar vídeos sobre una imatge de línia de temps, o inclús fer una tapa de treball interactiva amb àudio i tot!

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

2 Responses to Thinglink – crea imatges interactives, ara també amb l’iPad

  1. Retroenllaç: Thinglink – crea imatges interactives, ara també amb l’iPad | 2puntZero...

  2. Retroenllaç: Documentem moments de classe amb l’Ipad i la publiquem al blog | INNOVASAK

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: