Internetfòbia – de Manuel Castells

Excel·lent article avui a La Vanguardia d'en Manuel Castells, on ens deconstrueix set mites entorn als perjudicis de l'ús d'internet que conformen un mur de fòbies. Fòbies, que amb la claredat de l'escrit de l'autor i les dades a les quals ens remet, ens convé superar, doncs tal com apunta al final de l'article “témer Internet és témer la llibertat“.

Dels set mites que ens descriu, tramscric el que fa referencia a que: “Internet maleduca els nens perquè no fan atenció a classe i es distreuen a casa...”

…El que ens diuen els estudis sobre l'abandonament escolar és que l'escola (no els mestres, que fan tots els esforços) no ha entrat en la pedagogia de l'era digital i continua aferrada a llibres de text, negoci editorial i propaganda de les ideologies oficials. Resultat: els adolescents, que viuen plenament en la creativitat de la cultura digital, s'avorreixen sobiranament a classe i, així que troben alternativa, toquen el dos cap a la vida, que és més interessant. És cert que Internet requereix menys memorització, perquè tot és a la xarxa, però alhora ofereix múltiples possibilitats de recombinar informació, que és la base de la creativitat. Com que la nostra cultura està basada en la transmissió disciplinada del coneixement adquirit, està mal vist que els nens pensin per si mateixos, ajudats per mestres que els capacitin per buscar i utilitzar la informació enfocada als seus projectes. I la nostra economia del coneixement i la nostra societat en canvi continu requereixen sobretot persones capaces d'improvisar i innovar, no de repetir gestos rutinaris.

 

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

One Response to Internetfòbia – de Manuel Castells

  1. Joan Manel says:

    Interesantíssim. Totalment d’acord.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: