Postach.io – transforma Evernote en un blog

Postach.io és una plataforma de blogs que permet convertir una llibreta d’Evernote  en un blog.

Un cop registrat a la plataforma de Postach.io, s’ens demana que enllacem una de les nostres llibretes a Evernote per convertir-la en un blog (al estar en fase Beta, de moment, sols ens permet enllaçar una llibreta).

Fins aquí, res que no ens permeti fer actualment el propi Evernote. Les nostres llibretes es poden compartir amb un enllaç públic, oferint als nostres lectors una web en forma de llistes de notes com la que mostra l’imatge.

Però una de les avantatges d’utilitzar Postach.io és que podem seleccionar de manera senzilla i ràpida quines notes volem que es publiquin al bloc. Sol cal etiquetar amb la paraula “published” aquelles notes que vulguem que es publiquin en format d’entrada al blog. Posteriorment tota modificació que fem a la nota també s’actualitzarà al bloc, i per eliminar-la  sols cal fer-ho d’Evernote  o treure l’etiqueta “published” de la nota.

Aquestes entrades també inclouran les imatges que hi adjuntem i  els enllaços, però no els arxius que hi podem adjuntar (word, ppt, pdf…)

També podem crear una nova pàgina al bloc, etiquetant una nota d’Evernote amb “page“. La nota que es publicarà com una pàgina es pot reeditar en el futur per actualitzar la pàgina del blog, igual que faríem en una plataforma de blogs. El resultat és convertir les nostres notes amb una web amb diferents dissenys de plantilla a escollir, aquí teniu una mostra:

La plataforma ens permet algunes utilitats com formatar el text amb Markdow o HTML, així com donar l’opció als nostres lectors de deixar comentaris, utilitzant la plataforma Disqus.

Crec que Postach.io pot convertir-se en una opció viable per realitzar blogging a l’escola en entorns 1×1 (iPad o portàtil), on els estudiants ja estan utilitzant Evernote com una plataforma digital.

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: