Com fer captures de pantalla amb un Mac

Els usuaris de PC poden fer captures de pantalla de manera fàcil i directa fent servir la combinació de tecles :

ALT + “imprPnt” (imprimir pantalla)

Quan comencem a treballar amb OS X (Mac), una de les preguntes més freqüents que ens fem és com fer aquestes captures de pantalla, doncs la tecla “imprPnt” no hi és enlloc.  En un Mac hi ha quatre maneres de fer-ho:

  1. Shift + cmd + 3 : amb aquesta combinació de tecles, obtindrem automàticament una captura de tota la pantalla, i l’arxiu imatge es crearà a l’escriptori amb el nom “imatge 1.png”.
  2. Shift + cmd + 4 : d’aquesta manera, el cursor es transforma en un punt de mira que podem arrossegar per sel.leccionar a mà quina part de la pantalla volem capturar. També es crea un arxiu a l’escriptori amb  el nom “imatge 1.png”.
  3. Shift + cmd + 4 i després “tecla d’espai”: si després de fer  la combinació de tecles anterior premem la tecla d’espai, el cursor es transforma en una càmera fotogràfica, de manera que podem escollir la finestra concreta que volem capturar. La imatge capturada apareix al nostre escriptori amb el nom “imatge 1.png”
  4. Amb el programa “Instantànea”: el podem trobar a la carpeta d’aplicacions/utilitats . Amb aquest software podem fer la captura de les tres maneres que ens ofereixen les dreceres de teclat anteriors., però ens permet imprimir les imatges o guardar-les a la carpeta que vulguem. Incorpora també una modalitat de captura amb temporitzador (ens dóna uns segons per fer la captura).

En tots els casos en que capturem pantalles amb combinacions de teclat, si premem també la tecla “control”, en comptes de generar un arxiu imatge a l’escriptori, la fotografia de la pantalla queda emmagatzemada al porta-retalls, preparada per poder-la enganxar a sobre de qualsevol arxiu que estem editant.

(Font: “Guia de Mac para usuarios de Windows“)

Quant a jordibermudez
Mestre d'educació primària a l'Escola Sadako.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: