7 competències necessàries per sobreviure al SXXI

“La formulació d’un problema és sovint més important que la solució” Albert Einstein

Aquesta dita és una de les preferides del Dr. Tony Wagner, que és membre del Centre de Tecnologia i Esperit Emprenedor de Harvard. És també autor de diversos llibres, un dels quals és La Bretxa de Rendiment Global. En aquest, parla de set competències necessàries per sobreviure al segle XXI. Les habilitats que el Dr Wagner considera necessàries perquè un jove aconsegueixi i mantingui un bon treball són:

1. Pensament crític i capacitat de resolució de problemes

2. Col · laboració a través de xarxes i lideratge per influència

3. Agilitat i adaptabilitat

4. Iniciativa i emprenedoria

5. Comunicació oral i escrita efectives

6. Saber accedir a la informació i analitzar-la

7. Curiositat i imaginació

Tony Wagner diu:

“..  els estudiants d’avui han d’aprendre a pensar,  tots els estudiants, no només els etiquetats com “dotats i talentosos”, i llavors escanejar algunes de les preguntes essencials que hem de respondre si estem prenent seriosament aquest objectiu. Què hauríem de canviar per educar als estudiants d’avui dia en el pensament analític i creatiu alhora? Què han de fer els professors de manera diferent per estimular la imaginació dels estudiants? Quins tipus de proves donaríem, i que podrien demostrar si estem avançant cap a aquests objectius ambiciosos? No sabem les respostes a totes les preguntes, però, com va dir Einstein, primer hem de “formular el problema.”

Ben segur que el seu llibre ha de ser una estimulant lectura, com la seva ponència al GEF (Global Education Forum) que podeu veure en aquest vídeo

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: