Pujar fotos del Rodet de l’iPad a Dropbox

A l'escola un nombre important de professors/es disposa d'iPad, o bé fan ús dels del centre. Cada cop és més habitual que es prenguin fotografies i vídeos d'activitats diverses d'aula i dels cursos, directament amb la Càmera del dispositiu. Això te les seves avantatges, com centrar en el mateix dispositiu la pressa de material fotogràfic, la seva possible edició, així com la publicació/compartir del mateix; per exemple als blocs de cursos. L'inconvenient és que moltes d'aquestes imatges no arriben a l'arxiu documental de l'escola. Si que queden als blocs, però a la llarga fer una recerca pot ser complicat donat que els paràmetres de classificació no són els mateixos que es feien des de secretaria.

És per això que proposem una solució fàcil i àgil per resoldre-ho. A secretaria s'ha creat una carpeta al Dropbox “Fotos Escola”, que es compartirà amb tot el claustre. I cada docent l'únic que haurà de fer és afegir a la carpeta aquelles imatges que cregui interessants de conservar a l'arxiu audiovisual del centre. Les responsables de la carpeta (secretaria) ja s'encarregaran de la gestió, classificació i emmagatzemen de les mateixes. Aixi com anat buidant la carpeta compartida, per a que no ens tregui espai de la nostra capacitat del Dropbox.

La següent guia, us explica els passos per passar les fotos, que vosaltres seleccioneu, del vostre Rodet de l'iPad a la carpeta que indiqueu del Dropbox (en aquest cas “Fotos Escola”). És un procés molt àgil. Si no teniu iPad però utilitzen algun dispositiu amb càmera i possibilitats d'enllaçar amb Dropbox, la mecànica seria la mateixa. I si heu emprat una càmera fotogràfica tradicional, ben segur que aquestes imatges les passareu per l'ordinador, en aquest cas també podeu pujar-les al Dropbox des del navegador o el mateix programa instal·lat a l'ordinador, si és el cas.

Clica per veure la guia

Clica per veure la guia

Compartir les imatges amb la carpeta de l'escola, també us permetrà eliminar-les dels vostres dispositius i d'aquesta manera alliberar espai dels mateixos.

Qualsevol dubte o suggeriment el podeu deixar als comentaris de l'entrada.

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

One Response to Pujar fotos del Rodet de l’iPad a Dropbox

  1. Retroenllaç: Collage amb fotografies de les activitats fetes a classe | INNOVASAK

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: