Qikpad: documents col.laboratius online sense haver de registrar-se

En una altra publicació d’aquest blog ja hem parlat d’algunes aplicacions online  com Google Docs o Zoho, per exemple, que permeten l’edició col·laborativa de documents. Pero hi ha ocasions en què voldríem disposar d’una plataforma més àgil, més senzilla, en la qual puguem editar el document sense haver-nos de registrar. Això afavoriria la construcció de documents sense cap acció prèvia, sense la necessitat que tothom conegui l’eina.

Una alternativa és Qikpad, una aplicació online d’Etherpad.org (un projecte de codi obert) que ens permet crear un nou document només escrivint el seu nom a la pagina principal. És possible convidar a altres persones només enviant el seu enllaç per email o a través de xarxes socials, i l’aspecte visual és similar al d’un processador de textos tipus M.Word o OppenOffice, per la qual cosa no cal un aprenentatge previ.

Diverses persones  connectades al mateix document (sense haver-se identificat en cap lloc, ni creat compte en el sistema) podran escriure i editar el text, marcant a cada usuari amb un color diferent, per diferenciar les aportacions.

A més de veure l’històric d’edicions, és possible incloure el document a qualsevol pàgina web incrustant el codi que ofereixen en el menú superior (per exemple a un blog).

Enllaç a la pàgina web de QuikPad

Quant a jordibermudez
Mestre d'educació primària a l'Escola Sadako.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: