Google elimina les notificacions Push de Gmail per l’app Mail

Avui llegia aquest article a la web d' AppleWeblog, on anunciaven que Google ha decidit eliminar l'opció Push als seus comptes gmail que es gestionin des de l'app Mail a l'iPad (iOS). Aquest seria el cas per exemple dels correus sadako.com. L'opció Push permet rebre una notificació al moment quan algú ens envia un correu. És similar al funcionament dels SMS, quan ens envien un nou missatge al nostre compte, el gestor de correu cerca els nostres dispositius per enviar-nos un avis. Aquesta immediatesa serà més o menys útil segons les necessitats i preferències de cada persona, però cal saber, si més no, que ara ja no estarà disponible. Ara bé, la configuració del correu a l'iPad ens ofereix algunes opcions si els nostres correus no disposen de Push, que és interessant conèixer i saber-ne els pros i contres.

Quan un correu no disposa de notificacions Push, podrem sincronitzar-lo de dues maneres: Manual o Obtenir, fent que sigui el dispositiu qui es connecti amb la plataforma del nostre compte. Per configurar-ho anem a Configuració > i a la llista de l’esquerra, tap a Correu, contactes, calendaris (1.) > a la pantalla que s'ens mostra, tap a Obtenir dades noves (2.)

A la nova pantalla podrem:

1. Si disposem d'un correu amb opció Push (iCloud, Mailbox…) obrir la pestanya per activar la funcionalitat.

2. Si el nostre correu no és compatible amb Push, podem escollir que el dispositiu es connecti amb la plataforma de correu cada 15/30/60 minuts de manera automàtica, o bé fer-ho nosaltres manualment cada cop que obrim l'aplicació Mail.

3. A Avançat podrem configurar, si disposem més d'una compte enllaçada a l'aplicació Mail, cada una per separat.

L'avantatge de tenir configurat la sincronització del correu automàtica (Push o Obtenir) és que els missatges ens entren “sols” a l'iPad, sense tenir que pensar en la connexió amb el gestor de correu. La contra és que aquesta connexió, permanent en el cas de Push o a intervals en Obtenir, suposa un consum major de la bateria del dispositiu.

 

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

One Response to Google elimina les notificacions Push de Gmail per l’app Mail

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: