Se t’ha esgotat la memòria… física?!! Vitamina GTD

A l’escola és final de trimestre, i com a tots els centres educatius son moments de sobre-feina i d’estrès extra a la ja de per si atabalada professió de mestre.

(abstenir-se seguir llegint als que han fet l’associació automàtica al paràgraf anterior amb “quantes vacances tenen els mestres”)

El cas és que avui a la sala de professors ha aparegut al suro d’informacions el següent cartell, que per alleugerir tensions ha penjat amablement un company del claustre.

Tot i que el gest està emmarcat en un to de broma, ben segur que som més d’un els que en diferents moments del curs patim aquesta sensació de no poder més, de no tenir cap altre racó on encabir cap altra cosa. Perquè la nostra vida no és només la professional, i la suma de tot plegat en alguns moments pot dur-nos a sentir-nos del tot desbordats. La conseqüència d’això queda prou reflectida a la frase del suro, i és el col·lapse! No puc fer res més, o en tot cas, caldrà que renunciï a alguna altra cosa abans…

Millor no assolir aquests extrems! Però arribats a aquest punt caldrà prioritzar i tenir clar cap a on dirigir les nostres accions.

Cada persona té el seu mètode per gestionar el temps, jo darrerament m’interesso i miro d’aplicar el mètode GTD. Quan arribem a un punt d’acumulació de tasques elevat, del tipus que siguin (professionals, familiars o personals), pot ser un bon recurs per optimitzar aquest preuat valor que és el temps. Hi ha molta informació al respecte a Internet, jo us enllaço el bloc d’en David Torné, que té un apartat al seu bloc on ens parla i dona bons consells sobre GTD.

Bé, molt bona SS a tots i totes! A carregar bateries 😉

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

One Response to Se t’ha esgotat la memòria… física?!! Vitamina GTD

  1. A mi em ve a la memòria una frase de l’escriptor Baltasar Gracián:

    “…Lo único que realmente nos pertenece es el tiempo: incluso aquel que no tiene otra cosa cuenta con eso…”

    Doncs bé, aquest segur que no era mestre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: