Read.it! nova app per llegir scoops a l’ipad

Si habitualment seguiu o llegiu continguts d’algun tòpic de la plataforma Scoop.it!, i si  disposeu d’un ipad esteu de sort! Doncs fa pocs dies que els desenvolupadors de Scoop.it! han llençat l’aplicació per ipad Read.it! (gratuïta)

Scoop.it, és una plataforma de curació de continguts, tipus Diigo, Delicious... però amb un disseny molt agradable (a l’estil de Feedly) i amb funcionalitats extres de compartir, classificar, interactuar… prou interessants. Al començament atabala una mica, però un cop familiaritzats amb la mateixa és molt útil, tant per classificar continguts com per seguir els tòpics (aquell espai on “cures” articles sota un mateix tema d’interès).

Doncs bé, ara amb l’aplicació Read.it! fer aquest seguiment o recerca de tòpics és molt fàcil i la seva lectura molt agradable amb l’ipad. Aquesta captura de pantalla mostra les funcionalitats

La plataforma us ofereix per defecte 10 categories o temes d’articles (és poden editar/eliminar) i després tots aquells tòpics que heu marcat com a favorits, cal registrar-se en aquest cas, si volem que els memoritzi.

Podrem llegir els articles a pantalla completa així com compartir-los per correu, twitter o facebook.

L’aplicació permet una millor lectura i ràpida consulta dels tòpics que segueixes; més que al Safari. Però li manca poder accedir a les etiquetes que el responsable del tòpic afegeix als articles curats (opció que al Safari tampoc està optimitzada i no funciona), doncs és la manera de fer una recerca més afinada, dintre de la gran quantitat d’informació que es va acumulant. Esperem que en una nova actualització vagin sumant prestacions a l’aplicació.

Per educació, pot ser una bona eina per seguir els continguts curats prèviament, ja siguin del professor per als seus alumnes, com dels propis alumnes; i així desenvolupar una competència que ja es mostra cada dia com a més fonamental, la selecció i classificació de l’informació.

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

One Response to Read.it! nova app per llegir scoops a l’ipad

  1. Retroenllaç: Read.it! nova app per llegir scoops a l’ipad | 2puntZero...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: