Typeform – formularis enriquits per als teus alumnes…

Typeform és un nou aplicatiu web, actualment està en fase Beta, que et permet crear formularis i enquestes. Es presenta com una alternativa molt interessant als formularis de Google. D’entrada, a diferència dels de Google, ens permet inserir imatges o vídeos a les preguntes, això és molt interessant alhora de crear formularis, test… pels alumnes. La seva pantalla d’edició és molt intuïtiva i fàcil de treballar-hi, la podeu veure en la següent imatge

Actualment disposa de diferents tipus de preguntes com podeu veure a l’imatge, algunes prou útils com la de “varies respostes” / “varies imatges” / “nombre”... a l’hora de crear formularis dirigits a educació. També tenen previst activar noves opcions de preguntes més endavant, del qual destacaria el “desplegable“, doncs els altres els veig més dirigits a qüestionaris comercials.

L’altre fort de la plataforma, és la magnifica visualització i interacció (tant a l’ordinador com tablets/smartphones) de l’enquesta  per part de l’usuari que l’ha de complimentar. Les preguntes es mostren a pantalla complerta i amb unes plantilles predefinides molt cuidades, tot i que també existeix l’opció d’autodissenyar-les un mateix. Els formularis donen la possibilitat de crear un missatge de benvinguda i un altre d’acomiadament, i de la mateixa manera es poden inserir entremig de l’enquesta, per guiar… El que no he vist possible és redirigir l’enquesta en funció de la resposta, opció que si té els formularis de google.

L’enquesta creada es pot distribuir mitjançant el link que es genera, o bé inserint-la en un web/blog o mitjançant xarxes socials.

Les respostes es poden monitoritzar, i visualitzar els resultats que podreu exportar en format .xls.

Ja hem comentat que actualment Typeform està en fase Beta i la subscripció a la mateixa en llista d’espera. A mi m’ha trigat al voltant d’un mes, per tant si us interessa feu la subscripció quan abans millor. En fase Beta lògicament el seu ús és gratuït, i d’entrada queda limitat a tres formularis amb 20 preguntes cadascun com a màxim. Dic d’entrada… donat que si complimenteu un petit qüestionari de la plataforma us ampliaran aquest ús a “il.limitat” mentre duri la fase Beta, val la pena! Ens informen que un cop finalitzi la fase Beta, podrem optar per continuar amb una versió gratuïta amb limitacions, o passar a una compte de pagament. Caldrà veure les opcions duna i l’altra 😉

Aquí teniu un exemple de formulari amb les possibilitats que ofereix…

Enllaç a Typeform

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: