Quants arxius caben al nostre ipad?

A l’hora d’adquirir un iPad, i un cop decidit el model (gran/mini, iPad2/4, WiFi/3G), la següent pregunta que ens fem és la capacitat de memòria. I és una característica a pensar-se bé, veient l’esglaonament de preus que Apple aplica, amb una mitjana de €/Gb realment cara.

Quina és la capacitat de memòria que més ens convé?  Dependrà lògicament de les necessitats i l’ús que en fem. Per fer-nos una idea, ens pot servir la següent taula que vaig trobar a un article de “Somos iPhone“, transcric:

“Hem decidit fer una comparativa per saber quants arxius pots arribar a guardar en els diferents discs. Abans de res heu de saber que les xifres són orientatives, ja que hem pres de referència les xifres aportades per diverses fonts. A aquestes dades hi hauríem de restar la mida que ocupa iOS al disc que pot estar entorn a 626 MB.
A continuació us deixo la quantitat d’imatges, Cançons, Apps, Jocs o Vídeos que podreu arribar a tenir del 16 Gb fins als 128 Gb d’espai:”

Ipad 16Gb 32Gb 64 Gb 128 Gb
Fotos 7,123 14,247 28,494 56,998
Cançons 2,339 4,660 9,320 18,639
Apps 712 1,425 2,849 5,699
Jocs 273 546 1092 2185
Vídeos 11 21 43 85
VídeoHD 4 8 16 32

Aquestes dades són fetes prenent com a referència:

  • Mida d’una Imatge: 2,3 Mb
  • Mida d’una cançó: 7,03 Mb
  • Mida d’una app: 23 Mb
  • Mida d’un joc: 60 Mb
  • Mida d’un vídeo SD: 1536 Mb
  • Mida d’un vídeo SD: 4096 Mb

16 Gb d’entrada ens pot semblar escàs, però segurament en molts casos serà suficient. El problema és que no hi ha l’opció de rectificar l’elecció inicial, ampliant memòria de l’aparell o recorrent a unitats externes com pendrives USB… És per això que insisteixo que és important preveure les necessitats de capacitat en funció de l’ús que en farem. 16Gb haurien de ser suficients si l’ús principal serà la gestió de correu, consulta a internet, emmagatzamen de documents de text… Si l’acumulació d’imatges, o ús en arxius (tipus Keynotes, Notability, PicCollage…) serà elevada, o volem dispossar d’un nombre elevat d’aplicacions tipus jocs, potser caldrà plantejar-se l’opció de 32Gb. El salt a 64Gb sol el veig necessari quan vulguem emmagatzemar un nombre elevat d’arxius de vídeo o pel.lícules descarregades. I el sostre actual de 128Gb, sols la veig adient per emprar, a ritme elevat, aplicacions d’edició de vídeo, o realment voler convertir l’iPad amb una filmoteca mòbil…

També és important saber aplicar una bona “dieta” al nostre disc de l’iPad. Aquesta passa d’una banda, per anar revisant periòdicament el contingut de l’aparell (apps, imatges, vídeos, documents…) i eliminar el que sigui ja innecessari; i de l’altra banda aplicar el “règim” Cloud Computing, però d’aquest en parlarem en una propera entrada.

Quina és la cabuda del teu iPad? T’ha quedat curt? Explica’ns la teva experiència…

Anuncis

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: