#OneScreen – totes les bones apps tenen cabuda a una pantalla

#OneScreen – avui he trobat aquest hastag a Twitter relacionat amb el de #ipaded, que fa algun temps que segueixo i miro d'emprar a alguns dels meus tuits que parlen d'ipads i educació. Seguint el fil de #OneScreen he arribat a l'article de Justin Reich que dona origen al hastag. M'ha agradat molt el seu contingut i coincideixo en gran part en l'opinió del mateix.

Creu que un dels principis de la bona utilització de l'iPad, ha de ser que els educadors es centrin més en les possibilitats de creació de les apps que nos pas en el contingut que ofereixin. Comenta que la majoria d'apps que estan dissenyades per ensenyar continguts específics son terribles, i anima a que els professors no pensin amb els ipads com a repositoris d'apps, sinó més aviat com en el dispositiu de creació i comunicació. És per això que no hi troba el sentit a que els professors ens dediquem a revisar i dominar centenars d'apps educatives que surten cada any, i veu més adient el dominar una petita suite d'apps relacionades amb l'anotació i narració, curació d'imatge, vídeo i so, i l'edició del mateix.

La seva idea és que totes les apps que realment un alumne o professor necessita haurien de poder tenir cabuda a una pantalla de l'iPad.

Finalitza l'article esperonant-nos:

En l'esperit de compartir la pràctica docent amb iPads, els deixo aquesta imatge a Twitter amb el hashtag #OneScreen, i espero que altres també ho facin, perquè tots puguem veure el que cada un creu com les eines més importants per fer el millor ús possible dels iPads.

Personalment, després de més de mig curs amb ipads 1×1 a secundària, cada cop tinc més clar que la potencia de l'eina no depèn de tot l'univers d'apps existents; sinó, que recau en unes característiques multifuncionals de l'aparell, i alhora amb la seva senzillesa i agilitat d'ús.

Aquí us deixo la meva #OneScreen, quina és la vostra…? 😉

 

Anuncis

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: