Documentant una practica de laboratori amb l’ajut de l’iPad

Les TIC a educació han de ser el mitjà, no la fi. M’ha agradat molt veure avui, al bloc de 1r d’ESO, com això s’acomplia. Els alumnes, com cada any, han realitzat una pràctica al laboratori per estudiar les parts de la flor. I han emprat les millors eines de les que disposem a l’escola per aquesta tasca, i no es tracta de cap app màgica! Els estris i procés de sempre, perquè canviar si funcionen de meravella? :)

La novetat d’enguany ha estat que els alumnes han documentat la pràctica utilitzant els ipads. Han recollit tot el procés editant un vídeo de 2 minuts. Les aplicacions emprades han estat:

  • Càmera – per obtenir les imatges o vídeos.
  • Skitch – per enriquir d’informació les imatges
  • iMotion HD – per obtenir una seqüència d’imatges
  • iMovie – per editar el vídeo
  • YouTube o Animoto – per allotjar el vídeo
  • WordPress – per penjar l’entrada al bloc de curs.

Veient la llista anterior un s’imaginaria, tot plegat, un procés llarg i enrevessat. La realitat és ben al contrari, els propis alumnes han tingut llibertat per escollir i combinar les eines que creien més adients. I en dispositius com l’iPad, el App Smashing (utilitzar múltiples aplicacions en conjunció amb d’altres per completar una tasca final) acaba sent un procés natural e intuïtiu que els alumnes executen amb facilitat. El resultat final és un document visual, que integra l’ús i domini d’eines digitals amb la consolidació d’aprenentatges de l’àrea. Aquí teniu un dels vídeos, fantàsTIC!! (podeu veure’n més a l’entrada del bloc)

About these ads

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 235 other followers

%d bloggers like this: