Documentant una practica de laboratori amb l’ajut de l’iPad

Les TIC a educació han de ser el mitjà, no la fi. M’ha agradat molt veure avui, al bloc de 1r d’ESO, com això s’acomplia. Els alumnes, com cada any, han realitzat una pràctica al laboratori per estudiar les parts de la flor. I han emprat les millors eines de les que disposem a l’escola per aquesta tasca, i no es tracta de cap app màgica! Els estris i procés de sempre, perquè canviar si funcionen de meravella? 🙂

La novetat d’enguany ha estat que els alumnes han documentat la pràctica utilitzant els ipads. Han recollit tot el procés editant un vídeo de 2 minuts. Les aplicacions emprades han estat:

  • Càmera – per obtenir les imatges o vídeos.
  • Skitch – per enriquir d’informació les imatges
  • iMotion HD – per obtenir una seqüència d’imatges
  • iMovie – per editar el vídeo
  • YouTube o Animoto – per allotjar el vídeo
  • WordPress – per penjar l’entrada al bloc de curs.

Veient la llista anterior un s’imaginaria, tot plegat, un procés llarg i enrevessat. La realitat és ben al contrari, els propis alumnes han tingut llibertat per escollir i combinar les eines que creien més adients. I en dispositius com l’iPad, el App Smashing (utilitzar múltiples aplicacions en conjunció amb d’altres per completar una tasca final) acaba sent un procés natural e intuïtiu que els alumnes executen amb facilitat. El resultat final és un document visual, que integra l’ús i domini d’eines digitals amb la consolidació d’aprenentatges de l’àrea. Aquí teniu un dels vídeos, fantàsTIC!! (podeu veure’n més a l’entrada del bloc)

Anuncis

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: