Adolescents “Hàbils però incompetents” amb les TIC

Fa dos dies publicava al bloc un post parlant sobre una aplicació que ens permetia crear tutorials sobre pàgines web directament des de l’iPad.

Avui a La Vanguardia, Alicia Rodríguez De Paz, publica un article que coincideix amb la meva reflexió final. On basant-me amb la meva experiència a l’aula i a casa mateix, observo com tot sovint els adults ens formem idees prefixades errònies sobre els joves i el domini o ús de les TIC.

Finalitzava el post, manifestant la necessitat de fer ús d’eines de guiatge, com la presentada, que ajudin als nostres alumnes en l’ús (bo) de les TIC. Doncs molt sovint pel fet d’etiquetar-los de “nadius digitals” , ja donem per fet que ho saben tot sobre els artefactes tecnològics, i si més no que ho aprendran intuïtivament sense grans complicacions.

Destaco alguns punts d’opinió, expressats per diferents especialistes a l’article, que crec rellevants: (podeu llegir l’article complert aquí)

– “Una proporció notable de pares “mitifica” i “sobrevalora” el domini que tenen els seus fills de les TIC”

– “Quan parlem de nadius digitals no podem oblidar la seva heterogeneïtat….”

– “..si no se’ls forma en un ús de les TIC més vinculat a l’aprenentatge, els nois no aprendran a fer-ho sols”

– “..mentre que els joves es mostren “força condescendents” amb la falta de coneixements (en noves tecnologies) dels pares… …ho consideren una “pèrdua d’autoritat” si ho observen en el professorat.

– “Alguns estudis, han detectat el perill d’entendre la introducció de les TIC a l’escola com una simple dotació de material”

Que en penseu…?

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: