Explain a Website – grava la pantalla del navegador a l’iPad

Avui al Scoop.it de @KatharinaKulle, he topat amb l’app Explain Website (0,89€) de MorrisCoke, de qui ja coneixia la fantàsTICa aplicació Explain Everything. I una vegada més m’ha deixat meravellat per l’utilitat i senzillesa de la mateixa, i per les possibilitats d’ús a l’escola d’aquesta aplicació etiquetada sota productivitat.

Explain Website permet crear vídeo tutorials comentats (screencast) que expliquen com utilitzar pàgines web al navegador iOS de l’iPad. Només cal introduir l’adreça web a la finestra del navegador de l’aplicació i començar a anotar .  Ofereix tres eines per poder escriure a la pantalla: un marcador, un punter làser, i una eina per dibuixar i escriure. El marcador i l’eina de dibuix vénen en tres colors diferents i dos estils diferents per al punter làser. Una vegada que hem anotat alguna cosa al lloc web utilitzant aquestes eines, quedaran fixades al lloc, encara que ens desplacem amunt i avall de la pantalla.

Un cop fetes les anotacions a la pàgina web, fem clic al botó de gravació i comencem a fer el vídeo explicatiu. També tenim l’opció de gravar d’inici i anar fent les anotacions durant el proces de gravació. El vídeo grava la veu, així com les marques que hem realitzat a la pàgina web. El producte resultant és un vídeo tutorial d’ajuda per explicar qualsevol pàgina web que desitgem. Aquest vídeo es pot exportar com un projecte a Evernote , Dropbox , al rodet de fotos de l’iPad, i també el podem publicar a YouTube.

Les aplicacions educatives de Explain Website són evidents, i en el meu cas, en un entorn d’implementació d’ipads 1×1 encara més. Amb aquests vídeos tutorials de pàgines web podrem ajudar/guiar als alumnes en el registre de noves aplicacions o programes, descriure les interfícies poden interactuar sobre les mateixes, mostrar amb claredat les pantalles de la pàgina web i els diferents “clics” o “tap” a realitzar…

Molt sovint donem per fet que els nostres alumnes són del tot autònoms e intuïtius per interactuar amb una pàgina web, però això és fals. Si que és cert que una gran majoria, que no tots, no mostren la “paràlisi” de molts adults davant els gadgets electrònics. Però puc constatar que en l’aprenentatge d’una aplicació nova, pocs van per lliure i molts reclamen un tipus o altre de guiatge. Per tant eines com Explain Website ens poden ser molt útils alhora de crear materials de suport per treballar a l’aula, o inclús fora d’ella si ens plantegen metodologies alternatives com les Flipped Classrooms.

Aqui teniu el vídeo que ús mostra el seu ús

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

One Response to Explain a Website – grava la pantalla del navegador a l’iPad

  1. Retroenllaç: Explain a Website – grava la pantalla del navegador a l’iPad | msayrach Blog

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: