Evernote & Educació / 1ª part

college_promo_banner

1ª part – que és i com funciona Evernote

2ª part – utilitat d’Evernote a educació 

3ª part – esprem totes les possibilitats d’Evernote (pendent)

Recorda-ho tot“, aquest és l’eslògan de benvinguda d’aquesta aplicació de pressa de notes. Tot i que seria més exacte parlar d’Evernote com d’una potent i versàtil eina de productivitat personal. Ens ajuda a recol.lectar i organitzar els nostres materials digitals, i poder compartir-los amb d’altres. Alguns dels seus punts forts són:

  • Característica multi-dispositiu i multi-plataforma. Per tant disposaràs de totes les notes del teu compte sincronitzades  a qualsevol aparell i lloc (ordinador, smartphone, tauleta) independentment del sistema operatiu que empris.
  • La seva fiabilitat d’ús,  més de dos anys com usuari intens sense cap problema en són bona mostra.
  • Disposa d’un potent cercador, que et permet trobar fàcil i ràpidament les teves notes, inclús amb la possibilitat de llegir el text present en imatges, arxius pdf i documents escanejats.

El funcionament d’Evernote, de forma molt resumida, seria que ens permet crear notes on hi podem escriure (amb un senzill però més que suficient editor de text), adjuntar-hi imatges, arxius de qualsevol tipus o gravar-hi una nota d’àudio. A les notes el hi podem afegir les etiquetes que creiem convenients, així com geolocalitzar-les si l’aparell o permet. Les notes les podem agrupar en llibretes,com si fossin carpetes, i alhora podem fer piles de llibretes dintre d’una altre com si fossin subcarpetes. Les notes i les llibretes es poden enviar i/o compartir amb d’altres persones.

visualització a OS

Pels que venim d’un entorn de carpetes, hem d’identificar la nota com si es tractes d’un document, per exemple “nova reunió“. I els documents els agruparem dintre de llibretes, per exemple “reunions de cicle“, com faríem al crear carpetes. Alhora puc crear una pila de llibretes, per exemple la pila de “Reunions” on hi trobaré diverses llibretes “r.cícle”-“r.generals”-“r.pares”… cada una amb les seves notes (documents) corresponents. Per descomptat que com en qualsevol eina d’emmagatzematge cal una bona organització i sistematització, però en cas contrari repeteixo que el potent cercador ens serà de gran ajut.

L’instal.lació del software en ordinadors o dispositius mòbils és gratuït, cal tenir present que també es pot accedir al nostre compte en una versió web des de qualsevol ordinador amb connexió a internet. L’ús d’Evernote requereix necessàriament registrar-se per obtenir un compte. El compte bàsic és gratuït, i  suficient per a començar. Existeix una versió Premium, amb un 50 % de descompte pel sector educatiu, 2,5€ al mes o 20€ anuals. La versió Premium bàsicament ofereix major capacitat mensual d’emmagatzement, major velocitat a la transmissió de dades, històric de les notes, possibilitat que d’altres editin les teves notes etc…

La mateixa plataforma disposa de diversos tutorials en text i vídeo explicant pas a pas com iniciar-se i treure’n el màxim profit adaptant l’eina a les necessitats de cadascú. Aquí teniu l’enllaç a Introducció a Evernote a partir del qual podreu anar sabent més del mateix.

Amb aquestes característiques és evident que Evernote és una eina que s’escau d’allò més bé en un entorn escolar, tant com a eina de gestió personal com també col.laborativa. D’això en parlarem en una segona entrada. I deixarem per a una tercera veure com li podem treure el màxim suc als que ja us hagueu aficionat…

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: