Configurar (correctament) Apple TV per l’ús a l’aula
Desembre 15, 2012 1 comentari
L' Apple TV és un petit aparell que permet enllaçar sense fils dispositius iOS (iPad, iPhone, iPod) o OS (gamma ordinadors Mac) amb televisors, projectors…
Per tant és ideal, i m'atreviria a dir revolucionari, a les dinàmiques d'aula que es poden establir en un entorn d'ipads 1×1 com el que tenim aquest curs a l'ESO. Ara bé, sense una bona configuració prèvia de l’aparell, aquestes bones dinàmiques es poden convertir en una autentica jungla, on domini la llei del més fort, o ràpid! 😉
M'explico, actualment l'aparell que estrenarem ve amb la configuració antiga, quan bàsicament el seu ús estava pensat per un entorn domèstic. I per tant no disposa de codi d'accés per enllaçar-lo amb els dispositius. Això vol dir que qualsevol persona (alumne, mestre..) pot projectar el seu dispositiu quan vulgui; i des d'on vulgui! Doncs l'enllaç entre Apple TV i dispositiu es fa via WiFi, així inclús una persona que no estigues present a l'aula podria “prendre” la pantalla si comparteix el mateix WiFi, com pasa a la majoria de centres. Aixi doncs que cal fer? Crear diferents lineas WiFi per cada aula, grup…? No!! Simplement actualitzar al nou software que va aparèixer fa alguns mesos amb la versió 5.1. Aquesta permet configurar l'utilitat AirPlay (la que permet la connexió sense fils amb els dispositius) a tres nivells:
- Obert – qualsevol dispositiu que usi el mateix WiFi pot enllaçar amb l'aparell lliurement. Ideal en un entorn domèstic, doncs la mateixa contrasenya del WiFi ja evita l'accés d'estranys.
- Amb contrasenya – cal introduir una contrasenya, sempre la mateixa, per enllaçar. Apropiat quan restringim l'ús a determinats membres, podria ser el cas si sol volem que accedeixi exclusivament el professorat.
- Amb codi d'accés – l'Apple TV genera un codi nou cada vegada que algú es vol enllaçar, aquest codi és visualitza a la pantalla receptora (televisor, PDI, pissarra…). Opció fantàsTICa en un entorn 1×1, doncs només els presents a l'aula poden accedir-hi, i a més, sempre que l'usuari en ús, alliberi la seva connexió. Això vol dir que no és pot boicotejar la projecció en ús, ho sento “thug boys” 😉
Per configurar aquestes opcions, un cop actualitzat el software de l'aparell, cal anar a Configuració >;;; AirPlay >;;; Accés pantalla >;;; i escollir l'opció desitjada.
Recordeu que a una entrada anterior havíem mostrat una guia de consulta ràpida, per saber com fer-ne l'ús més bàsic a l'aula.
També està en marxa una nova actualització, actualment en fase beta, que permetrà enllaçar un teclat via Bluetooth a l'aparell, pensat sobretot per facilitar la interacció amb el nostre iTunes, i segurament obrint el camí a la futura televisió d'Apple…
;
FantàsTICa aquesta entrada. Queda molt clar que no és només el dispositiu l’aspecte innovador a l’aula, sinó el trasfons pedagògic que recolza el seu ús…Per no caure en un ús simplista i amb escàs valor pefagògic dels dispositius, és fonamental estar al dia de noves versions i actualitzacions de.millora del software…, gràcies Manel per ajudar-nos a no perdre el fil.