iWork ja sincronitza amb Dropbox

iWork és l’ofimàtica d’Apple creada per al seu sistema operatiu. Està formada per: Pages, Keynote i Numbers; (els equivalents a Word, PowerPoint i Excell a l’Office de Windows). Les tres eines d’apple tenen la seva aplicació específica per l’iPad, i avui per avui estan considerades les millors apps de la seva categoria per a treballar-hi amb l’entorn iOS. El principal problema que presentaven era la poca flexibilitat alhora de compartir els documents creats. I això en un aparell on l’emmagatzement dels continguts al núvol és bàsic era un inconvenient. Doncs a banda del núvol d’Apple, iCloud, i l’enviament per mail poques opcions més tenia.

Fa un parell de setmanes, en la darrera actualització del paquet iWork, han inclòs l’opció de poder guardar els documents editats al Dropbox. L’únic requisit és tenir instal.lada l’aplicació per iPad de Dropbox (gratuita). A les següents imatges podeu observar el proces per guardar qualsevol document (Pages, Keynote o Numbers) al vostre Dropbox. Escollint la carpeta on el voleu desar, compartida o no.

Al guardar/pujar l’arxiu al Dropbox cal tenir present:
– En quin format guardar-lo: compatible en l’entorn iWork si després vols obrir-lo en un Mac per exemple, en entorn Office per veure’l en un PC, o en PDF si no vols que es pugui editar (com per exemple si l’envies a la carpeta compartida amb el/la professor/a).
– Cal tenir present, que encara que pugis el teu arxiu al Dropbox, sempre quedarà una copia a la teva aplicació.
– Un cop guardis l’arxiu al Dropbox, si el tornes a editar més tard, depenent de on sigui no et farà una actualització automàtica del mateix. Aquest és un petit inconveninet que explicarem com resoldre’l en una nova entrada.

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: