Eines per treballar amb vídeo

VideoEditing… de Rakka sota llicència CC

L’ús de Youtube a la classe és ara habitual. Els mestres fan servir els vídeos per presentar nous temes, engegar debats, actualitzar la informació dels llibres de text i fins i tot per compartir els treballs dels alumnes. En aquesta entrada mirarem algunes altres eines per treballar amb vídeo a la classe.

Les tres primeres són molt recomanades per a les classes d’anglès.

 

 

 

 Videojug conté més de 60 000 vídeos que expliquen “How to …”, és a dir com fer tota mena d’activitats, des de reduir la tensió arterial a millorar el joc de ping-pong.

 Dotsub és una plataforma que et permet pujar vídeos i traduir-los a altres idiomes, línea per línea, o traduir vídeos que ja estan publicats. Una eina molt útil per aquells alumnes amb un bon nivel d’anglès que necessiten reptes i alhora treballen l’expressió escrita en català o castellà.

 ESLvideo és un tresor per als professors d’idiomes, especialment per als professors d’anglès. Conté  centenars de vídeos de Youtube amb preguntes, tipus test, de comprensió. Els alumnes poden enregistrar les seves respostes i enviar-les al professor que, d’aquesta manera, fa un seguiment del progrés de l’alumne. També explica com crear exercicis de comprensió per als vídeos de Youtube que vols treballar a la classe. Hi ha un tutorial que explica com fer-ho.

 Per als usuaris del navegador de Google, Chrome, una altra eina molt interessant és Embedplus. Aquesta eina et permet retallar, editar, afegir comentaris, demanar opinions i fins i variar la velocitat de reproducció de vídeos de Youtube.

 

 

Animoto és una eina per crear vídeos i presentacions que és senzilla i molt atractiva. Selecciones unes fotografies, afegeixes música i el programa et crea un vídeo molt divertit. Segurament els alumnes gaudiran fent els seus vídeos amb Animoto.

I finalment, necessites crear un tutorial en poc temps per explicar com fer servir qualsevol d’aquestes eines o d’altres? Una solució pot ser screenr. És un programa de captació de pantalla que et permet afegir veu, d’aquesta manera pots explicar tot el que passa a la pantalla del teu ordinador. No cal obrir un compte, funciona amb PC i Mac, pots descarregar i compartir els vídeos que crees de manera senzilla i ràpida.

One Response to Eines per treballar amb vídeo

  1. Retroenllaç: Documentem moments de classe amb l’Ipad i la publiquem al blog | INNOVASAK

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: