Realitat Augmentada a #jtrams12

Cea sota llicència CC

Avui hem fet la 2ª jornada de formació de la Fundació Tr@ms. Si ahir vàrem veure principalment eines i recursos per codis QR, avui li ha tocat el torn a la Realitat Augmentada (RA).
Com a l’anterior entrada, us presentaré els principals recursos mostrant-vos un extracte de les piulades realitzades al llarg de la jornada.

EduLoc – és una aplicació web que permet crear rutes geolocalitzades de RA, i que després es poden visualitzar amb l’app corresponent d’Andoid o iOS. Aquesta aplicacio, creada per la Fundació Itinerarium, ens permet crear fàcilment recorreguts geolocalitzats afegint-lis continguts. Aquests continguts poden ser text, imatges, vídeos, àudios, enllaços; que s’activaran al arribar al punt marcat amb l’ajuda del smartphone o tablet. A diferència d’altres aplicacions, EduLoc te un enfocament prioritàriament en l’àmbit educatiu. Hem creat per grups un escenari i hem fet el nostre recorregut, cal dir que l’aplicació respon molt be!

Layar i Wikitude, son dues aplicacions per crear continguts amb RA. Layar permet crear capes amb els punts d’informació que vulguem, cal dir que es necessari un temps de pràctica per desenvolupar-se amb l’aplicació. I Wikitude permet crear, amb una interfície molt senzilla, punts de interès amb la informació que vulguem afegir-li. Totes dues aplicacions també disposen de la seva app, amb diferents sistemes operatius, per a poder visualitzar posteriorment aquestes capes o PI in situ.

Ezlar és una altra aplicació web, amb la que generar ràpidament amb 3 passos targetes de RA, les qual podrem imprimir i utilitzar amb la webcam de l’ordinador per activar el contingut multimèdia que conte, espectacular!

GoggleSketchUp  aplicació web per crear arxius .dae o .md2, que no és altre cosa que imatges en 3D. D’aquesta manera quan creem les targetes amb aquest format d’arxiu, al visualitzar-les amb la webcam obtindrem una imatge tridimensional. Encara més espectacular!!

Fins aquí el curs de codis QR i Realitat Augmentada de #jtrams12, impartit magistralment vivencialment per N.Vives, P.Casacuberta i C.Perez, de la fundació Itinerarium. Valoració? Amb moltes ganes d’introduir algunes de les eines a les aules… Us animeu a provar-les?

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

4 Responses to Realitat Augmentada a #jtrams12

 1. Amparo Sánchez says:

  Gràcies Manel pel resum que has fet del curs. Ha estat un plaer compartir aquests moments amb persones amb tantes inquietuds per millorar les nostres actuacions educatives i espero que sigui l’inici de bones col.laboracions. També l’agraiment a les persones que ens ho han fet possible i ens han fet gaudir aquests dos dies amb les seves explicacions. D’aquestes en necessitem a cada escola. Ara és temps de pràctica i de no tenir por; endavant i ànims a tothom!!

  • Quanta raó tens! És una qüestió d’actitud… Jo també he gaudit, aprenent, compartint i col.laborant. Ei! si acabeu fent un escenari de benvinguda diguem-ho que el vindré a explorar.
   Fora fantasTIC poder compartir projectes… Fins aviat, 😉

 2. Pau Casacuberta says:

  Gràcies pel teu resum i per la teva participació, Manel. Per nosaltres ha estat un gran plaer comptar amb docents tant compromesos i tan entusiastes com tu. Espero que tindrem l’oportunitat de seguir trobant nous espais de col·laboració. Fins aviat! 🙂

 3. El plaer ha estat nostre!
  No ho dubtis, byebye Layar i benvingut EduLoc…
  Seguim fent xarxa! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: