Codis QR i Realitat Augmentada a #jtrams12

optiscanapp sota llicència CC

Avui hem fet la primera sessió de formació de la Fundació Tr@ms a St.Boi, a l’Escola F.Llor. En @narcisvives i en Pau Casacoberta han estat els formadors. Al llarg de cinc hores ens han situat en la temàtica dels QR i la RA, ofert interessants recursos sobre aquestes tecnologies i possibles metodologies i activitats al voltant de les mateixes per aplicar a l’escola. I també hem fet pràctiques, ha estat fantasTIC!

El motiu d’aquesta entrada és mostrar-vos de forma molt sintètica quins han estat aquests recursos. La millor manera de fer-ho es mostrar-vos un fragment del TL, a twitter, que he generat al llarg de la formació:

 QREduBloc, és una plataforma adreçada al professorat perquè pugui generar activitats  educatives i lúdiques amb els seus alumnes entorn el codis QR, ens mostra molts exemples d’aplicació a l’entorn escolar.

QRdroid, és una web per generar fàcilment codis QR (de text, àudio, vídeo, contactes,   esdeveniment calendari…). També ofereix dues apps DRdroid per Android i Zapper QR per iOs, gratuïtes, per poder llegir els codis amb un smartphone.

Aquesta aplicació no està pròpiament relacionada amb QR. Lino, és com un suro interactiu i col.laboratiu al núvol. L’hem emprat al curs per compartir els   QR que hem generat tot el grup en un mateix espai. Una interessant eina i amb un gran potencial d’ús a l’aula.

I-nigma, una altra bona app per llegir codis QR en dispositius iOs, també gratuïta.

Fins aquí tot el relacionat amb els codis QR. Aquells de vosaltres més llençats, podeu començar a experimentar, i quan tinguem temps farem una entrada més extensa explicant el funcionament d’alguns d’aquests recursos. Avui al curs, també hem començat a veure l’aplicació de Realitat Augmentada que han elaborat a la fundació Itinerarium, igual d’espectacular que de senzilla de fer servir! Però deixo l’explicació per un nou post… 😉

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: