El vídeojoc com a model educatiu 2

La paraula “joc” ha perdut la mala fama que  tenia a moltes universitats americanes gràcies a la incorporació de nous professors que han crescut com a jugadors de vídeojocs, els quals estan posant el model del joc al centre de la seva docència.

“Serious gaming,” – el joc seriós, fa referència als vídeojocs que pretenen entretenir i alhora presentar escenaris que qüestionen teories i estratègies presentades a classe, però rarament aplicades.

Algunes universtitats, com  University of Wisconsin (UW) Madison i Michigan State University (MSU), ofereixen cursos de disseny de jocs seriosos i de disseny de simuladors amb fins educatius.

Excelsior College, una universitat de Nova York organitza una conferència al mes de maig sobre l’ús del model educatiu del vídeojoc a l’educació superior.

Un dels punts a debatre és precisament  l’impacte dels professors-jugadors a l’aula.

“Vídeojoc és una paraula emocional que provoca amor o odi,” diu Clark Aldrich, creador de simuladors educatius i analista,  i organitzador de la trobada

“La resistència a emprar el model del vídeojoc a class implica que els estudiants no puguin aprendre dels seus errors mentre s’esforcen per entendre conceptes abstractes. Apréns trencant coses, les persones necessiten tenir la llibertat per jugar en diferents ambients per saber que passa al seu voltant. Les persones aprenent fent.”

Els experts en jocs creuen que el model del joc tindrà un paper més central  en l’educació quan els educadors-jugadors accedeixen a llocs de treball amb més responsabilitat dins de l’organització educativa. I no parlen d’experiència amb jocs de disparar contínuament a tot allò que aparegui a la pantalla, però de jocs d’estratègia, jocs que requereixen pensament crític, encarar-se amb reptes difícils i la importància de escollir bé entre diferents opcions …

Source: http://www.ecampusnews.com/top-news/experts-push-gaming-as-a-serious-element-of-higher-education/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: