El videojoc com a vincle dels NENS amb l’aprenentatge

captura de pantalla del vídeo

Ara fa una setmana en James va publicar l’entrada “El videojoc com a model educatiu“. Es va crear un petit debat entorn la mateixa que us animem a llegir i participar.

Avui us proposo un altre debat o motiu per reflexionar. Al vídeo, de TALK TEDx, que teniu enllaçat més avall, Ali Carr-Chellman assenyala tres raons per les quals els nens, en una proporció molt per damunt de les nenes, s’allunyen de l’escola en massa (basats en estudis sobre la població educativa dels EEUU). Identifica tres causes principals:

– Tolerància cero a l’entorn escolar de moltes actituds i interessos propis dels nens, i que són identificats com incorrectes i per tant contínuament censurats.

– Baix percentatge de mestres masculins, descens del 14% al 7% en pocs anys.

– L’enfocament del pla d’estudis a les etapes de 3 a 7 anys.

Ali, a la seva conferència, apunta que els imputs que reiteradament estan rebent els nens en aquestes edats son:  seu, estigues quiet, fes el que et demano, segueix les regles, administrat el temps, concentrat… SIGUEU NENES! 

Alhora ens exposa el seu pla audaç per a tornar a captivar-los: portar la seva cultura a l’aula, amb noves regles que els permetin ser nens, i videojocs que ensenyin i entretinguin.

Cliqueu per anar a l'enllaç del vídeo

La polèmica està servida! Que en penseu? És extrapolable en major o menor mesura al nostre entorn educatiu?

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

One Response to El videojoc com a vincle dels NENS amb l’aprenentatge

  1. James Ward says:

    Segur que aquesta entrada provoca comentaris i debat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: