Aplicació de Recobriment Curricular

L’ARC, Aplicació de Recobriment Curricular gestionada pels CESIRE (Centres de Suport a la Innovació i a la Recerca Educativa del Departament d’Ensenyament) recull propostes d’activitats, seqüències didàctiques i recursos vinculats amb el currículum de les àrees de matemàtiques, llengües, ciències naturals, ciències socials i tecnologia. Actualment les propostes didàctiques es concentren en el primer cicle de l’ESO, però poc a poc van apareixent més propostes per a les altres etapes.

L’aspecte més important a comentar d’aquesta aplicació és l’eina de cerca d’elements didàctics, que ens suggereix propostes de treball a l’aula a partir de paraules contingudes en el seu títol o en seva la descripció, del nom del seu autor, de la etapa i l’àrea.

Per exemple:

Davant aquests paràmetres de cerca (una activitat sobre càlcul de capacitats en un context de vida quotidiana per a proposar a un grup de Cicle Superior) l’aplicació ens suggereix una activitat anomenada “…i les crispetes?”. Si cliquem a sobre de l’enllaç arribem a una fitxa (comuna a tots els elements didàctics que hi ha en aquesta base de dades) on apareix

  • Descripció detallada de l’activitat
  • Documents amb informació relacionada amb consideracions metodològiques adreçada al professorat
  • Documents per a l’alumnat a punt per a imprimir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: