Escurçador d’adreces

Imaginem que estem a l’aula d’ordinadors o en un aula en que cada alumne té un portàtil i volem que tots visitin una determinada pàgina web. Si hem fet un enllaç a aquesta pàgina al bloc de la classe, si hem enviat un mail a tots els alumnes amb l’enllaç preparat per picar a sobre o si l’hem penjat al Dropbox, no hi cap problema, els demanem als alumnes que hi vagin i ja està. Però hi ha una possibilitat, que com a mínim als grups de Matemàtiques de segon d’ESO, ens està donant molt bon resultat: l’ús d’un escurçador d’adreces (per exemple, el que ofereix goo.gl).

Entreu a http://goo.gl/, escriviu o enganxeu l’adreça que voleu  visitar amb els vostres alumnes, premeu el botó que diu “Shorten” i us donarà una nova adreça molt curteta, sempre comença amb http://goo.gl/ i després només hi ha CINC caràcters que són els que haureu de transmetre als vostres alumnes. Molt més fàcil que haver de transmetre llargues adreces amb noms en altres llengües, guionets baixos, barres, etc, etc.

Per exemple, si volem que els nostres alumnes entrin a http://escolasadako.wordpress.com/2012/01/31/sak-de-contes-la-rateta-que-escombrava-lescaleta-video/ només cal que els diem que escriguin http://goo.gl/TKOZy i els podem repetir: T K O Z y

One Response to Escurçador d’adreces

  1. Retroenllaç: Applets més que apps | AmicsDeLesTIC's

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: