Tres propòsits per als bloc de classe

El bloc “Free Technology for Teachers” té més de deu mil seguidors i això s’explica per la quantitat d’entrades interessants que penja cada setmana el professor Richard Byrne donant recursos i consells per introduir en les nostres classes l’ús de les TIC.

Per presentar-vos aquest bloc he triat una entrada de l’any passat en que parla dels objectius que podem perseguir quan decidim fer un bloc de classe com els que tenim uns quants mestres de la nostra escola: Three Purposes for Classroom Blogs. Crec que la seva lectura ens dóna un bon motiu per reflexionar sobre si estem traient tot el seu profit als nostres blocs.

Byrne diu que els propòsits dels bloc de classe poden ser tres:

 

La fita d’un bloc pot ser transmetre informació, ja sigui als alumnes o als seus pares, i aquesta informació pot ser les dates de certes activitats o uns articles o vídeos que complementen el treball a l’aula.

Això pot fer-se a partir de comentaris que els alumnes escriuen a les entrades que publica el seu mestre o quan és algun alumne l’autor de l’entrada, la discussió pot donar-se entre ell, els seus companys i el mestre.

La finalitat del bloc també pot ser obrir una finestra al que passa a l’aula i  que els pares puguin veure el que estan fent els seus fills a l’escola. També pot ser una manera de compartir amb altres mestres el treball d’un docent. Però, els blocs també poden funcionar com a portafolis digitals en que un alumne o un grup d’alumnes hi aboquen els resultats del seu treball i els altres estudiants poden veure i aprendre d’ells.

One Response to Tres propòsits per als bloc de classe

  1. L’ús del bloc és una gran eina de classe i d’àrea, sigui quina sigui la seva finalitat. I deu ni do el nombre de blocs que hem implementat aquest curs a l’Escola, al voltant de 14 de diferents entre classes i àrees! Crec important però, tenir present que el bloc, independentment de la seva finalitat, hauria de ser un espai dinàmic. És a dir, on amb certa periodicitat és pengessin nous continguts, i evidentment que fos un espai interactiu entre creadors i lectors. En el cas de voler emprar la web per penjar-hi contingut de manera fitxe/estàtica, és molt més adient emprar altres formats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: