Googledocs…Sabem què és i quines aplicacions té?

A l’escola, hi ha situacions en què els mestres tenim la necessitat de treballar simultàniament sobre un mateix document. Sovint, aquest document va circulant en infinitat de correus, amb el perill de no tenir clar quantes versions hi ha per la xarxa i quina és la més actual.
Tampoc ens garanteix la integritat d’un document compartit el fet d’allotjar-lo a un espai Web compartit com Dropbox, Sugarsync, Cx, etc. Pot donar-se el cas que dos usuaris vulguin editar el document al simultàniament i.., ja tenim un conflicte de versions; Dropox, per exemple, soluciona la doble edició creant dues còpies diferents de l’arxiu.
Per tant, a l’escola cal  una eina complementària que ens ajudi a treballar de manera cooperativa i col.laborativa amb plena seguretat pel que fa a la integritat de les dades. Algunes d’aquestes situacions són : les tasques comuns que duen a terme els diferents membres de les comissions, la confecció dels  informes d’avaluació que editen simultàniament  els tutors i els especialistes (sobre el mateix document), a l’hora de posar les notes, etc.
Els documents i els fulls de càlcul compartits de Googledocs són l’eina ideal per aquesta tasca:

  • Garanteixen la simultàneïtat d’edició per part de molts usuaris sense duplicar versions.
  • Hi ha la possibilitat de recuperar versions antigues, la qual cosa  aporta seguretat i integritat als documents emmagatzemants que s’editen continuament per diferents usuaris.
  • L’espai de conversa (xat) entre usuaris que editen el document, augmenta l’eficàcia de la col.laboració.
  • La possibilitat de compartir els documents a diferents nivells (edició i només lectura), permet que un grup de professors pugui editar el document, mentre altres persones només el poden seguir com a lectors.
  • Pot integrar arxius del paquet Office de Microsoft amb molta facilitat.
  • Pot exportar com a arxiu en diferents formats, i publicar en una pàgina Web, la qual cosa és molt interessant per fer publicacions a la xarxa (Blogs, pàgines web, Wikis, etc) que s’hagin d’anar actualitzant, perquè la publicació web s’actualitzarà en el manteix instant que modifiquem el document en googledocs. És a dir, els lectors d’un document web inserit a GoogleDocs, estaran veient sempre la versió actualitzada.

Aquest vídeo és un bon recurs per exemplificar de quina manera l’ús de Googledocs afavoreix i agilitza el treball col.laboratiu (pel que fa a l’edució de documents digitals):

Quant a jordibermudez
Mestre d'educació primària a l'Escola Sadako.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: