20 consells per a ser un bon model de l’ús de les TICs a l’aula

Aquesta presentació és una traducció al català de les reflexions d’una professora americana sobre l’ús de les noves tecnologies a l’aula (edutopia).

Parteix de la creença errònia que l’alumne ha d’estar davant d’un ordinador per poder aprendre sobre les noves tecnologies ( les TICs). El fet que no tots els alumnes gaudeixin del privilegi de tenir ordinador propi, és un mite que comporta que molts professionals de l’educació tanquen les portes a un accés més obert a l’aprenentatge a través de les TICs a l’aula. Això  incideix en el paper del professor com a model de competència digital per als seus alumnes, els quals sempre podran assolir la competència digital tot i que de manera indirecta.

L’argument principal no és nou, es tracta d’expressar en veu alta tots els procediments que empra el docent com a persona més experimentada a l’aula. Explicitant les seves decisions i raons, estarà ensenyant com prendre bones decisions online i offline. Un bon comportament online es contagia. Es tracta d’aportar un model que explica el seu ús de les TICs.

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: