Com inserir vídeos de YouTube a Power Point

En més d’una ocasió, ens agradaria poder introduir algun vídeo de YouTube dins de la nostra presentació PowerPoint, sense haver d’obrir el navegador, el que ens obliga a apropar-nos a l’ordinador, obrir una finestra nova, etc., Trencant el ritme de la presentació. Com fer perquè el vídeo s’integri dins de la diapositiva, de manera que es reprodueixi automàticament? La manera de inserir (o embedir o incrustar, de l’anglès embed) depèn de si tindràs connexió a Internet durant la xerrada o no.
Inserir a PowerPoint vídeos de Youtube AMB connexió a Internet
Un vídeo de Youtube és en realitat un objecte Flash. Per tant, l’hauràs de introduir com a tal. Atent, perquè el procés és llarg i laboriós.
1. Si utilitzes PowerPoint 2007/2010, prem el botó d’Office ia continuació el botó Opcions de PowerPoint.
2. En el grup d’opcions Més freqüents, verifica la casella Mostra fitxa Programador en la cinta d’opcions. Prem Acceptar.
3. Selecciona Programador a la cinta d’opcions i prem el botó Més controls.
4. Al quadre de diàleg Més controls, seleccioneu Shockwave Flash Object i prem Aceptar.
5. Veuràs que el punter pren la forma d’un creueta. Dibuixa amb ella un rectangle, el qual contindrà el vídeo de Youtube. Posteriorment pots modificar la seva grandària al teu gust.
6. Prem el botó Propietats de la cinta o fes clic amb el botó secundari del ratolí sobre l’objecte i seleccioneu Propietats.
7. A la finestra Propietats, escriu a la propietat Movie l’URL del vídeo de Youtube, però transformant-de la següent forma. Si parts d’una URL estàndard com la següent:

http://www.youtube.com/watch?v=lPy6HL0KPnU

canvia-a aquesta altra:

http://www.youtube.com/ v/lPy6HL0KPnU.swf

Això és tot! Quan visualitzis la presentació el vídeo es reproduirà automàticament. Recorda que exigeix que tinguis conexió a Internet durant la presentació.
Inserir a PowerPoint vídeos de Youtube SENSE connexió a Internet
Si no disposes de connexió a Internet durant la presentació primer hauràs de descarregar el vídeo de Youtube al teu equip. Hi ha nombroses extensions per als navegadors i aplicacions web que permeten realitzar aquesta acció.
Per exemple, una de les millors per la gran quantitat de formats de destinació que proporciona és vixy.net. El seu funcionament no podia ser més senzill:
1. Navega fins a la pàgina vixy.net.
2. Enganxa l’URL del vídeo de Youtube que vols descarregar.
3. Selecciona el format de vídeo desitjat. Pots triar entre AVI, MOV, MP4, 3GP o MP3 (només àudio).
4. Prem el botó Start.
Un cop acabat el procés de conversió, podeu desar el vídeo al teu ordinador i inserir-lo en la teva presentació en PowerPoint, igual que amb qualsevol altre vídeo local.

font: "El arte de presentar"

Quant a Manel Sayrach
I am a teacher of physical education and "coach" ICT in School Sadako Barcelona. I love researching new technologies and their possible application in the educational world. Currently working in a 1:1 environment with iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013. Soc professor d'educació física i "entrenador" TIC a l'Escola Sadako de Barcelona. M'apassiona investigar les noves tecnologies i la seva possible aplicació al mon educatiu. Actualment treballant en un entorn 1:1 amb iPad. Apple Distinguished Educator Class of 2013.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: